Stenen langs de Vecht en Fietspad

stenen26mrt1.jpg

Foto’s en tekst Johan B.

DALFSEN – Hier is het werk klaar achter de Bandenhal aan de Hessenweg is het werk klaar. De stenen aan de vecht in de buiten bocht zijn weggehaald. Nu het nieuwe fietspad nog maar er wordt aan gewerkt 26-03-2011 is er een begin gemaakt. Hier kun je ook de ooievaars mooi zien richting de stuw! 

stenen26mrt2.jpg

bron internet

De aanleg van het deel tussen de Arendhorsterweg en de Steenbeltweg in Dalfsen moet worden uitgesteld. Dit laaggelegen deel ligt even boven het grondwaterniveau en door de overvloedige regen in augustus is dit gebied erg drassig en liepen de machines vast. Voor het hervatten van de werkzaamheden is een aaneengesloten periode van droog weer, waarschijnlijk na de winter, nodig. Na de maïsoogst, medio oktober, worden de overige delen op De Ziel en Zuidermarsweg aangelegd.

 

stenen26mrt3.jpg

Gebiedsuitwerking Varsen

Als het Fietspad Varsen klaar is kan de fietser tussen Ommen en Dalfsen genieten van het mooie en rustige Vechtdal. Het fietspad is tot stand gekomen als onderdeel van de gebiedsuitwerking Varsen. Dit plan heeft ondermeer tot doel om het Vechtdal beter toegankelijk te maken voor de recreant. De realisatie is tot stand gekomen dankzij de provincie Overijssel, de gemeenten Dalfsen.

 

Ingezonden  J.B.

Artikel delen: