Regio Politie Persberichten van zondag 27 maart 2011

Automobilist onder invloed

Zwolle – Op de Zuthemerweg werd op zondagochtend 27 maart een 28-jarige automobilist uit Heino aangehouden voor rijden onder invloed. De man blies bij de ademanalyse 530 ug/l. De man kreeg hiervoor een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur opgelegd.

Rijbewijs bromfietser ingevorderd

Kampen – Het rijbewijs van een 19-jarige bromfietser uit Kampen werd op zaterdagmiddag 26 maart ingevorderd in het Plantsoen. De man vertoonde roekeloos rijgedrag waarbij verschillende medeweggebruikers de man nog maar net konden ontwijken. Daarnaast droeg de bromfietser geen helm. Naast de invordering van het rijbewijs kreeg de man een proces-verbaal voor het niet dragen van de helm. (2011025268)

Automobilist onder invloed

Kampen – Een 47-jarige automobilist uit Kampen werd op zondagochtend 27 maart aangehouden op de IJsselkade voor rijden onder invloed. De man blies bij de ademanalyse 465 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur opgelegd. (2011025355)

Motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval

Dedemsvaart – Een 34-jarige motorrijder uit Dedemsvaart is op zaterdagmiddag 26 maart gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Magnolia. Door nog onduidelijke oorzaak raakte de man van de weg en botste tegen een naast de weg staand paaltje. De man liep er een beenbreuk aan over. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. (2011025286)

Inbraak in winkel

Hardenberg – In een winkel aan de Dr Albert Schweitzerlaan werd in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 maart ingebroken. Het is nog niet duidelijk hoe men is binnengekomen en of er iets werd buitgemaakt. De politie stelt een nader onderzoek naar de inbraak in. (2011025376)

Portemonnee gestolen

Wijhe – Een 63-jarige inwoonster van Wijhe werd op zaterdagmiddag 26 maart bestolen van haar portemonnee in een supermarkt aan de Oranjelaan. Haar portemonnee werd in een onbewaakt moment uit haar tas gestolen. De politie raadt mensen aan om tassen en andere waardevolle spullen niet onbeheerd in boodschappenkarretjes achter te laten maar altijd bij zich te houden. De politie stelt een onderzoek naar de diefstal in. (2011025253)

 Motorrijder gewond bij aanrijding met ree

Heeten – Een 47-jarige motorrijder uit Holten is op zaterdagavond 26 maart gewond geraakt bij een aanrijding met een ree op de Schoonhetenseweg. De ree overleefde de aanrijding niet en werd afgevoerd door de jachtopziener. De motorrijder werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. (2011025291)

Poging brandstichting auto

Deventer – Op zondagochtend 27 maart rond 05.25 uur werd een beginnende brand in een personenauto op de Klinkenbeltsweg ontdekt. Omdat de brandweer snel ter plaatse was werd de brand snel gedoofd. De politie stelt een nader onderzoek in. Mensen die iets gezien hebben dat verband kan houden met deze poging brandstichting, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. (2011025363)

Man aangehouden voor vernieling en mishandeling

Deventer – Een 32-jarige inwoner van Deventer werd op zaterdagavond 26 maart aangehouden op de Ruysdaelstraat. De man wordt ervan verdacht een autoruit te hebben vernield. Toen de politiemedewerkers de man wilden aanhouden, gedroeg deze zich zeer agressief en sloeg een politieman. De man werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (2011025299/2011025397)

Roemeens stel aangehouden voor oplichting

Zwolle – Op de Fivel werden op zaterdagmiddag een man en vrouw van 32 en 33 jaar uit Roemenië aangehouden voor poging oplichting. Het stel had kort ervoor een 37-jarige Zwollenaar benaderd op de Rijnlaan. Ze vroegen de man eerst om € 100,- voor brandstof. Hierna boden ze de Zwollenaar gouden sieraden te koop aan. De Zwollenaar was twee jaar geleden al eens op dezelfde wijze opgelicht toen hij een namaak gouden ring had gekocht en herkende dezelfde vrouw van twee jaar geleden. Hierop vroeg de Zwollenaar het stel om achter hem aan te rijden naar de pinautomaat en belde ondertussen de politie. Toen deze arriveerden, reden de man en vrouw weg maar konden kort daarop worden aangehouden. Ze werden ingesloten op het bureau. Daar zal proces-verbaal tegen hen worden opgemaakt. (2011025273)

Mannen aangehouden na burenruzie

Zwolle – Een 25-jarige Zwollenaar werd op zaterdagavond 26 maart aangehouden nadat hij een 45-jarige plaatsgenoot zou hebben mishandeld met een kapmes. De 45-jarige man kwam verhaal halen bij de 25-jarige man nadat deze zijn vriendin zou hebben uitgescholden. De 25-jarige man had geluidsoverlast van deze vriendin vanwege een feest dat zij hield. Omdat de 25-jarige man tijdens het verhoor aangaf ook bedreigd te zijn met een wapen, werd ook de 45-jarige man later die avond aangehouden. Nader onderzoek moet uitwijzen wat er precies heeft plaatsgevonden. (2011025324)

Aanrijding met  meerdere auto’s op IJsselallee

Zwolle – Een 65-jarige Zwollenaar kwam op zaterdagavond met zijn auto stil te staan op de IJsselallee vanwege een lege tank. Een passerende 24-jarige automobiliste uit ’t Harde besloot de man hulp aan te bieden en parkeerde haar auto op de rijbaan. De 49-jarige Zwollenaar die achter haar reed, had dit laat in de gaten en remde hierop hevig. De auto, bestuurd door een 49-jarige Zwollenaar, die weer achter hem reed botste hierdoor tegen zijn auto. De 50-jarige Zwollenaar die daar weer achter reed, probeerde nog uit te wijken maar kon ook niet voorkomen dat hij de auto die voor hem reed werd geraakt. Er vielen bij de aanrijding geen gewonden. (2011025334)

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Zwolle – Een 22-jarige Zwollenaar werd op zondagochtend 27 maart aangehouden in zijn woning voor huiselijk geweld. De man wordt er van verdacht zijn 27-jarige vriendin te hebben mishandeld. Toen de politiemensen de man wilden aanhouden pleegde de man hevig verzet. Uiteindelijk kon hij worden aangehouden. Hij werd ingesloten op het bureau. Voor het stel zal een hulpverleningstraject worden opgezet. (2011025340)

Actuele dossiersGeen dossiers aanwezig

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig

Artikel delen: