Regio Politie Persberichten van maandag 28 maart 2011

Drie gewelddadige Roemeense koperdieven aangehouden

Zwolle – Zondagavond 27 maart zijn drie, uit Amsterdam afkomstige Roemeense mannen (19, 23 en 38 jaar) aangehouden bij een speciale politieactie op het volkstuincomplex aan de Marsweg. Bij hun aanhouding, waarbij zes politiemensen en diensthonden waren ingezet, verzetten zij zich hevig. Het drietal is ingesloten.

Een vierde man wist helaas, via een braakliggend terrein en een spoorsloot, te ontkomen. Ondanks een urenlange zoekactie in de omgeving werd hij niet meer aangetroffen. Naar hem wordt een nader opsporingsonderzoek ingesteld. De mannen kwamen een eerder dit weekend, bij een nabij gelegen energiebedrijf gestolen en in een volkstuin ‘koud’ gelegde partij hoogspanningsdraad (koperen kern) ophalen. De stukken zijn meerdere meters lang en hebben een doorsnede van meerdere centimeters. Bij de aangetroffen partij, die meerdere honderden kilo’s weegt en een koperwaarde van meerdere duizenden euro’s heeft, werden handschoenen en zagen aangetroffen. De partij koper was eerder op de dag door een Zwolse volkstuinder ontdekt. Hij tipte de politie, waarop die in de loop van de dag een actie op touw zette. Daarbij werd ’s avonds -op omzichtige wijze- een postactie in gang gezet. Na zonsondergang verschenen inderdaad de -op hun hoede zijnde- mannen met een bedrijfswagen, die zij aanvankelijk verderop in de omgeving werd geparkeerd.Uit onderzoek is gebleken dat de ingesloten mannen allen een ‘forse criminele staat van dienst’ hebben. Tegen hen wordt een onderzoek ingesteld. De volkstuinder zal door de politie van een passende attentie worden voorzien voor zijn belangrijke aandeel in de oplossing van deze diefstal.

Man aangehouden voor mishandeling

Slagharen – Een 56-jarige inwoner van Slagharen werd op zondagmiddag 27 maart aangehouden op de Witmanweg voor mishandeling. De man wordt er van verdacht een 65-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. De mannen hadden al langer een lopend conflict hetgeen zondagmiddag uitliep op een handgemeen. De 65-jarige man liep een blauw oog, een afgebroken tand en een bloedneus op. De 56-jarige man werd ingesloten op het bureau. Er wordt een nader onderzoek naar de mishandeling ingesteld.

Onder invloed

Deventer – Maandagmorgenvroeg 28 maart is een 22-jarige scooterrijder uit Deventer aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle op de Spitdijk bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. In het politiebureau scoorde hij bij zijn bepalende blaastest 375 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

Bathmen – Op de Wolterinkhofstraat bleek later in de nacht dat een 19-jarige snorfietser uit Voorst teveel gedronken. Zij bepalende blaastest kwam uit op eens core van 395 ug/l. Ook hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Bekeurd voor vandalisme

Bathmen – Drie 17- en 18-jarige jongens uit Deventer zijn maandagmorgenvroeg 28 maart bekeurd voor vandalisme. Op de Deventerweg werden zij fietsend met een makelaarsbord aangetroffen.

Diefstal boiler uit schuur

Welsum – Uit een schuur aan de IJsseldijk werd op zondagochtend tussen 09.35 en 11.00 uur een boiler gestolen. De boiler van de muur gehaald waardoor grote lekkage ontstond. De politie roept getuigen die iets gezien hebben wat verband kan houden met deze diefstal op zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Gewond bij eenzijdig verkeersongeval

Blankenham – Een 50-jarige motorrijder uit Hoogeveen is zondagmiddag 27 maart gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Blokzijlerdijk. Hij werd met rugletsel, per ambulance, naar het ziekenhuis vervoerd. Het slachtoffer verloor de macht over het stuur, raakte van de weg en gleed van de dijk af.

Artikel delen: