Groot onderhoud zeilboot

rieze1.jpg

DALFSEN – Onder dat dekzeil zit de Heer Reizebosch uut Dalfsen. Hij is bezig met grootonderhoud van zijn  zeilboot. Op het industrieterrein staat zijn boot op een bok. Normaal ligt het in Kampen. Maar 1 x in de 7 jaar gaat het naar Dalfsen, mooi dicht bie huus.

rieze2.jpg

Alles is super glad geschuurd

Andere winters gaat die wel uit het water en dan blijft het in Kampen. De binnenkant heeft hij helemaal onder handen gehad, het was daar nog  al donker, daar heb ik lichtere kleuren opgebracht. Nu is hij buiten bezig om de boel af te plakken. Nou hij heeft geluk, tegen het weekend wordt ruim 20 graden, dus prachtig weer om buiten te gaan schilderen.

 rieze3.jpg

Vroeger gingen we in maart al met de boot op pad, maar nu we wat meer tijd hebben en vaker kunnen genieten dan is eind mei voor ons vroeg genoeg. Alleen met de bouwvak gaat mijn zoon er meer op pad ( sorry, op water) We zeilen meestal naar het IJsselmeer. Maar nu de buitenkant nog even flink in de verf en hij is er klaar voor. Er gaat echt geen goedkope verf op, want het moet weer jaren mee!

rieze4.jpg

Artikel delen: