Juliët en Rik naar EK

HOONHORST – HATTEM – Juliët van Dam (11 jr) uit Hoonhorst en Rik van Selling (14 jr) uit Hattem naar EK Acrogym Acrotalent Rik van Selling (14 jaar) heeft tijdens de eerste plaatsingswedstrijd van het wedstrijdseizoen een kwalificatie voor de Europese Jeugd Kampioenschappen in Bulgarije afgedwongen. Samen met zijn bovenpartner Juliët van Dam (11 jaar) uit Hoonhorst komt Rik uit voor de Zwolse vereniging Landstede Sportacrobatiek.

acrogym.jpg

De doelstelling van dit team voor dit seizoen was het behalen van het Nederlands Kampioenschap en het behalen van de limiet voor de EK.

Rik en Juliet turnden in Oss een keurig balans- en tempo-oefening, door de jury gewaardeerd met respectievelijk 27,150 en 27,100. Met een puntentotaal van 54,250 behaalden ze ruimschoots de limiet voor het EK, dat is vastgesteld op 53,900.

 

Beide sporters waren zeer verguld met hun prestatie. Het bereiken van de limiet in de eerste plaatsingswedstrijd betekent dat er zonder extra druk naar de komende twee plaatsingswedstrijden gewerkt kan worden en dat er intensiever gewerkt kan worden aan nieuwe acrobatische elementen. Voor Rik voelde deze kwalificatie als ,,drie keer is scheepsrecht”. Als bovenpartner miste hij, door blessures, tweemaal op een haar na de kwalificatie voor een groot internationaal toernooi. Juliët treedt met dit resultaat in de voetsporen van haar broer Leon van Dam. Hij nam in de afgelopen twee jaar deel aan een WK en een EK.

 

Rik en Juliët turnen op 18 april een plaatsingswedstrijd in Oss en op 7 mei een plaatsingswedstrijd in de topsporthal van Landstede in Zwolle. Met het behalen van de limiet hebben zij zich ook geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap op 26 juni in Hellendoorn.

 

Bron: Veluweland.nl

Artikel delen: