Regio Politie Persberichten van woensdag 30 maart 2011: update 18.00 uur

Verkeerscontrole na klachten buurtbewoners

Punthorst – Naar aanleiding van klachten uit de buurt, heeft de politie op dinsdag 29 maart een verkeerscontrole gehouden op de Mr. J.B. Kanlaan. Er werd gecontroleerd tussen 10.00 en 12.00 uur. Zeven automobilisten overschreden de maximumsnelheid van 60 km/u en werden daarvoor bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km/u gecorrigeerd.

Illegaal afval verbranden

IJsselham – Een 41-jarige bewoner van de Lakeweg werd woensdagochtend 30 maart in alle vroegte bekeurd voor het illegaal verbranden van afval. Surveillerende agenten constateerden een brand en troffen ter plaatse de man aan. Hij was bouwmateriaal aan het verbranden, waaronder spoorbielzen, betongaas, plastic jerrycans, een plastic speciekuip en pallets. De man had hier geen vergunning voor en had ook nagelaten bodembeschermende maatregelen te treffen. Bovendien is ’s nachts afval verbranden niet toegestaan. (2011026254)

 Snelheidscontrole

Witharen – Op De Stouwe werd op dinsdag 29 maart een snelheidscontrole gehouden. Dit naar aanleiding van klachten van buurtbewoners. Er werden zes proces-verbalen uitgeschreven voor overschrijding van de maximumsnelheid ter plaatse (60 km/h). De hoogst gemeten snelheid was 88 km/h. (2011026141)

 Auto in droge sloot na aanrijding

Hardenberg – Op dinsdagmiddag 29 maart vond een aanrijding plaats tussen een personenauto en een vrachtauto aan de Twenteweg. Een 73-jarige man uit de gemeente Hardenberg stond op de rechter rijbaan voor rechtdoor bij de verkeerslichten op de Haardijk. Achter de auto van de man stond een trekker met oplegger. Naast hem stond een vrachtauto, bestuurd door een 53-jarige man uit Neuenhuis (Duitsland) te wachten. Toen het verkeerslicht op groen ging trok deze vrachtauto op en haalde de trekker met oplegger in en wilde daarna naar rechts gaan. Hierbij botste hij tegen de auto van de 73-jarige man, waarna de auto tussen twee bomen doorschoot een droge sloot in en daarna over de kop sloeg. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De vrachtwagenchauffeur verklaarde dat hij de personenauto niet had gezien. (2011026145)

 Wielrenner gewond

Hardenberg – Op dinsdagavond 29 maart raakte een 35-jarige vrouw en een man (leeftijd onbekend) uit Gramsbergen gewond. Zij maakten deel uit van een groep wielrenners die over de Ommerweg reed. De groep was aan komen rijden vanaf de richting Ommen. De man uit Gramsbergen reed midden in de groep en kwam in aanraking met het achterwiel van de voorganger. Hierdoor kwam hij ten val en vielen er meerdere wielrenners over hem heen. De man en de 35-jarige vrouw raakten gewond en werden met ambulances voor nader onderzoek en behandeling naar het ziekenhuis gebracht. (2011026202)

 In onverzekerde auto

Zwolle – Een 51-jarige inwoner van Zwolle kreeg op dinsdagmiddag 29 maart een proces-verbaal omdat zijn auto bij controle niet verzekerd bleek. De auto werd op het bureau van politie gestald. De man kan de auto binnen 14 dagen weer ophalen zodra hij kan aantonen dat deze weer verzekerd is. Daarnaast kreeg de man een proces-verbaal uitgereikt. (2011026152)

 Meisje beroofd van fiets

Zwolle – Een 18-jarige inwoonster van Zwolle werd op woensdag 30 maart rond 01.45 uur door twee onbekende mannen beroofd van haar fiets op de Kamperstraat. Een van de mannen gaf een trap tegen de fiets van het meisje waardoor zij ten val kwam. De andere jongen greep toen het meisje op de grond lag haar fiets en reed ermee weg. De andere jongen sprong achterop waarna beide mannen verdwenen in de richting van de binnenstad. De twee mannen die de fiets meenamen zijn rond de 20 jaar, hebben donker haar en donkere ogen en zijn mogelijk van Zuid-Europese afkomst. De mannen waren in het donker gekleed en reden weg op de wit/bordeaux-rode Spartafiets van het slachtoffer. Op de fiets zat een rieten mand. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. (2011026245)

 Hennepkwekerij ontruimd, bewoner aangehouden

Zwolle – In een woning aan de Basterdkamp werd op dinsdag 29 maart een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij stonden op dat moment ruim 800 planten. Zowel de planten als de apparatuur werden in beslag genomen. De stroom werd buiten de meter om aan het net onttrokken. De 30-jarige bewoner van het pand werd aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2011025814)

Twee aanhoudingen voor geweldsmisdrijf Esdoornlaan

De politie heeft de afgelopen uren een 46-jarige man en een 39-jarige vrouw uit Deventer aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de vrouw die afgelopen middag dood werd aangetroffen in een woning aan de Esdoornlaan. Op dit moment is nog geen zekerheid over de identiteit van het slachtoffer. Zij werd aangetroffen in de woning van de aangehouden man. In dit stadium van het onderzoek wordt nog geen aanvullende informatie verstrekt.

EXTRA PERSBERICHT

Slachtoffer geweldsmisdrijf is 45-jarige vrouw uit Deventer

Colmschate – Politie IJsselland onderzoekt de gewelddadige dood van een 45-jarige inwoonster van Deventer.

Het lichaam van de vrouw werd op dinsdagmiddag 29 maart aangetroffen in een woning aan de Esdoornlaan in

Colmschate. Haar 46-jarige partner en zijn 39-jarige ex-echtgenote werden later die middag aangehouden.

Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van het slachtoffer. De verdachten werden

ingesloten op het bureau van politie.

De politie is dinsdagmiddag met een sporen- en buurtonderzoek gestart. Daarnaast zijn op woensdag 30 maart

luchtopnames met een helikopter gemaakt. Op het lichaam van de overleden vrouw zal op woensdagmiddag 30

maart sectie worden verricht.

De politie roept getuigen, of mensen die andere relevantie informatie kunnen leveren dat verband kan houden

met het onderzoek, op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Artikel delen: