Pas op trap hier nooit in en klik vooral de link nooit aan

Geachte klant, Er vinden momenteel technische werkzaamheden plaats bij de afdeling Internet Bankieren van de ING bank. Het betreft hier de installatie van de nieuwe beveiligings software voor 2011.

Met deze vernieuwing willen wij voor u het internet bankieren nog beter en veiliger maken, zodat u in de toekomst nog beter en vooral zorgenloos gebruik kunt maken van al onze diensten. Om deze installatie succesvol te laten verlopen dient u via onderstaande link uw gegevens te bevestigen. U kunt hier inloggen  http:/……………….. ‘Mijn ING’ gebruikersnaam en paswoord. Na de bevestiging van uw gegevens zal er een automatische update plaatsvinden in ons systeem en zult u zo spoedig mogelijk telefonisch worden benaderd door een van onze medewerkers om de update succesvol af te ronden. Wij danken u vriendelijk voor uw tijd en uw medewerking. Met vriendelijke groet,ING bank, afdeling Internet Bankieren

We kunnen u niet vaak genoeg waarschuwen, onlangs is een mevrouw uit Staphorst op deze maniet al haar geld kwijt geraakt. NIET DOEN DUS. Mail gelijk verwijderen!!!!

ING waarschuwt voor nepmails

Geschreven door Lieke op 10 maart 2011.

ING waarschuwt voor nepmails

Grootbank ING heeft zijn klanten gewaarschuwd voor enkele nepmails die momenteel in de omloop zijn. In de mail worden klanten verzocht in te loggen via hun bankgegevens. ING liet nu echter weten dat de bank niet zelf achter de e-mails zit. Criminelen zouden via de zogeheten phishing-mails uit zijn op de inloggegevens van klanten van de bank om te frauderen. Mensen die hun gegevens hebben doorgegeven worden verzocht contact met de bank op te nemen. De bank adviseerde haar klanten nooit persoonlijke gegevens, zoals een bankrekeningnummer, door te geven aan derden. “Ga er net zo zorgvuldig mee om als met uw pincode,” aldus een woordvoerder van ING.

Artikel delen: