Con Amore voert Requiem van Haydn uit in Dalfsen

DALFSEN – Op zondag 17 april geeft het gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld een concert in de Grote kerk in Dalfsen. Op het programma staan het Requiem van Michael Haydn en enkele delen uit Die sieben Worte Jesu am Kreuz van César Franck.

Medewerking aan dit bijzondere concert wordt verleend door het Harderwijks Strijkorkest en de solisten Yvonne Boerdam (sopraan), 
Mylène Kroon (alt), Richard Zook (tenor) en Lars Terray. De muzikale leiding is in de vertrouwde handen van dirigent Wim van Lenthe. Het concert begint om 15.00 uur. Entreekaarten kosten € 12,50, maar zijn in voorverkoop te bestellen voor € 10,- via het e-mailadres cahaydn@gmail.com.

Bijzonder is dat Con Amore voor de uitvoering van het Requiem van Michael Haydn weer heeft gekozen voor een projectmatige aanpak. Voor dit concert heeft het koor zo’n twintig zangers en zangeressen uit de wijde regio uitgenodigd, die hun steentje aan dit project zullen bijdragen. Al vanaf oktober vorig jaar is er op de maandagavond flink gerepeteerd om het mooie Requiem van de relatief onbekende broer van Joseph Haydn onder de knie te krijgen. Michael Haydn componeerde het werk in 1771. Dit bijzondere werk was twintig jaar later voor Wolfgang Amadeus Mozart een inspiratiebron toen hij zijn eigen Requiem schreef.

Met het concert in Dalfsen luidt het Lemelerveldse koor een speciaal jaar in, want Con Amore bestaat in 2011 vijftig jaar. Het koor werd in augustus 1961 opgericht als dameszangvereniging en stond destijds onder leiding van Annie Tielbeek uit Raalte. Onder haar inspirerende leiding werden samen met het parochiële herenkoor kerkelijke feestdagen muzikaal verzorgd. Daarna werd de overstap gemaakt naar de operette, waarvan er vele werden opgevoerd, zoals Der Vogelhändler, Der Zigeunerbaron, Im Weissen Rössl en De Klokken van Corneville. In 1982 bracht Con Amore een langspeelplaat uit met daarop een twaalftal, meest geestelijke liederen, in 1997 gevolgd door een cd met kerstrepertoire. In die tijd startte ook de traditie van het jaarlijkse kerstconcert. De laatste jaren houdt Con Amore zich ook bezig met speciale projecten, zoals het Requiem van Fauré, een Mozart-programma, ‘Die sieben Worte Jesu am Kreuz’ van César Franck en nu dus het Requiem van Michael Haydn. Naast het concert in Dalfsen staan in het jubileumjaar onder meer ook nog een uitvoering in Lemelerveld gepland en als feestelijke afsluiting in oktober een trip naar Rome.

Artikel delen: