Regio Politie Persberichten van donderdag 31 maart 2011

In onverzekerde auto

Zwolle – Een 51-jarige inwoner van Zwolle kreeg op dinsdagmiddag 29 maart een proces-verbaal omdat zijn auto bij controle niet verzekerd bleek. De auto werd op het bureau van politie gestald. De man kan de auto binnen 14 dagen weer ophalen zodra hij kan aantonen dat deze weer verzekerd is. Daarnaast kreeg de man een proces-verbaal uitgereikt.

Aangehouden voor heling fiets

Kampen – Op de Graafschap is een 17-jarig meisje uit Kampen aangehouden voor het bezit van een gestolen fiets. Een surveillerende politieman  werd ‘getipt’ door kinderen die de fiets hadden zien staan, en herkenden als de vorig jaar gestolen fiets van hun broertje. De fiets is inbeslaggenomen. Tegen het aangehouden meisje wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011026507)

 Gereden tijdens rijontzegging

Steenwijk – Tegen een 64-jarige man uit de gemeente Westerveld wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij zijn ontzegging van de rijbevoegdheid negeerde. Hij bestuurde woensdagmiddag 30 maart op de Middenweg zijn auto. Bij staandehouding bleek dat hij alcohol gedronken had. Na aanhouding en overbrenging naar het politiebureau weigerde hij zijn medewerking aan het alcoholonderzoek. Zijn auto werd, in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie, inbeslaggenomen. (2011026456)

 Onverzekerd

Steenwijk – Bij een controle op de Ruxveenseweg bleek woensdagmiddag 30 maart dat de auto van een 49-jarige man uit Steenwijkerland niet verzekerd was. In afwachting van de afsluiting van een verzekering werd die bij het politiebureau geplaatst. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011026469)

 Jongen aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Een 16-jarige Zwollenaar werd op woensdagmiddag 30 maart aangehouden in een winkel aan de Veemarkt voor winkeldiefstal. De jongen probeerde een broodje weg te nemen zonder deze af te rekenen. De jongen zal worden doorverwezen naar bureau Halt. (2011026419)

 Man met gestolen fiets aangehouden

Zwolle – Op de Oosterlaan werd op woensdagmiddag 30 maart een 36-jarige Zwollenaar aangehouden. De man reed op een fiets die als gestolen geregistreerd stond. De man werd ingesloten op het bureau en kreeg daar proces-verbaal opgemaakt. De fiets gaat terug naar de eigenaar. (2011026461)

 Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Een 28-jarige inwoonster van Zwolle werd op woensdagmiddag 30 maart aangehouden op de Esdoornstraat. De vrouw werd kort daarvoor aangesproken door het personeel van een winkel aan de Nieuwstraat. Toen de vrouw de winkel verliet, ging het alarmsysteem af. Hierna ging de vrouw er als een haas vandoor. Een medewerker van de winkel rende achter de vrouw aan en gaf telefonisch zijn positie door. Hierdoor kon de vrouw kort erna worden aangehouden. Tegen de vrouw zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2011026510)

 Vrouw aangehouden voor huiselijk geweld

Zwolle – Een 42-jarige inwoonster van Zwolle werd op woensdagmiddag 30 maart aangehouden voor huiselijk geweld in haar woning in Zwolle Zuid. De vrouw probeerde haar 60-jarige partner te slaan met meubilair. De twee hadden een langer lopend conflict. De vrouw werd ingesloten op het bureau. Voor beiden zal een hulpverleningstraject worden opgestart. (2011026514)

 Vrouw beroofd van fiets

Zwolle – Een 18-jarige inwoonster van Zwolle werd op woensdag 30 maart rond 01.45 uur op de Kamperstraat door twee onbekende mannen beroofd van haar fiets. Een van de mannen gaf een trap tegen de fiets van het meisje waardoor zij ten val kwam. De andere jongen greep toen het meisje op de grond lag haar fiets en reed ermee weg. De andere jongen sprong achterop waarna beide mannen verdwenen in de richting van de binnenstad. De twee mannen die de fiets meenamen zijn rond de 20 jaar, hebben donker haar en donkere ogen en zijn mogelijk van Zuid-Europese afkomst. De mannen waren in het donker gekleed en reden weg op de wit/ bordeaux-rode Spartafiets van het slachtoffer. Op de fiets zat een rieten mand. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. (2011026245)

 Hennepkwekerij ontruimd, bewoner aangehouden

Zwolle – In een woning aan de Basterdkamp werd op dinsdag 29 maart een hennepkwekerij aangetroffen. Hierin stonden ruim 800 planten. Zowel de planten als de apparatuur werden in beslag genomen. De stroom werd buiten de meter om aan het net onttrokken. De 30-jarige bewoner van het pand werd aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2011025814)

 Aangehouden voor belediging en verzet

Deventer – In het politiebureau aan de Keizerstraat is woensdagmiddag 30 maart een 19-jarige vrouw uit Deventer aangehouden voor belediging en verzet. Samen met een man kwam zij verhaal halen over een aangifte. Daarbij liepen de gemoederen in de publieksruimte verbaal hoog op. De man was bereid in een aparte ruimte het gesprek voort te zetten. Op weg daar naartoe beledigde de vrouw de dienstdoende politiemensen. Hierop werd zij gesommeerd het bureau te verlaten. Daarop reageerde zij niet, waarop zij met dwang naar buiten werd gezet. Daarbij verzette zij zich en schopte een politieman. Hierop werd zij aangehouden, waarbij de politiemensen het nodige fysieke geweld moesten gebruiken om haar te kunnen inrekenen. In afwachting van haar verhoor werd zij ingesloten in het bureau aan de Storminkstraat. Na verhoor werd zij in de loop van de avond in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011026488)

 24 bekeuringen bij gerichte verkeerscontroles Zutphenseweg

Deventer – Woensdagmiddag en -avond 30 maart zijn op de Zutphenseweg 25 bekeuringen uitgeschreven. Dat was  o.a. voor: ongeoorloofd telefoneren (5x); autogordel niet gedragen (5x); te hoge snelheid (3x); te hoge constructiesnelheid brom- snorfietsen (6x); technische gebreken auto’s (3x). In twee gevallen werd proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed (240 ug/l) en de weigering van een blaastest. Daarnaast werd proces-verbaal opgemaakt tegen een snorfietser (17) omdat hij zijn medewerking aan een rollenbanktest weigerde. Er werd speciaal op de locatie Zutphenseweg gecontroleerd omdat deze weg, op basis van verkeers- en ongevallen analyses als ‘onveilig’ te boek staat. (2011026552)

 Gewond bij verkeersongeval

Deventer –  Een 28-jarige bestuurder van een bromscooter uit Deventer is donderdagmorgenvroeg 31 maart gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Zutphenseweg. Hij stak vanaf de Visbystraat de kruising met de Zutphenseweg over en werd daarbij geschept door een passerende personenauto, die vanuit de richting van de A1 kwam. Vermoedelijk heeft het slachtoffer het rode verkeerslicht genegeerd. Hij had letstel aan een arm en voet. Naar de toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld. (2011026597)

Artikel delen: