regio Politie Persberichten van vrijdag 1 april 2011

Politie adviseert motorrijders: controleer motor en oefenMotorrijders, geniet van de eerste ritjes, maar wees goed voorbereid

Regio – De eerste voorjaarszon is voor motorrijders vaak aanleiding om hun stalen ros weer van stal te halen. Helaas gebeuren er tijdens de eerste weekenden met mooi weer vaak ongelukken met motorrijders. Soms zelfs met dodelijke afloop. Een goede voorbereiding is daarom niet overbodig.

Bandenspanning en oefenen

De politie IJsselland adviseert motorrijders meer de bandenspanning en remmen van hun motor te controleren en het rijden even te oefenen. Technische mankementen en een gebrek aan routine zijn belangrijke oorzaken van veel ongevallen met motorrijders in het voorjaar. De motor heeft vaak enkele maanden stilgestaan, wat met name voor de bandenspanning niet goed is. Daarnaast heeft de motorrijder zelf een tijd niet meer op een motor gereden en is daardoor zijn routine kwijt. Veel motorrijders realiseren zich dat niet. De politie adviseert daarom om voor de eerste rit de motor goed te controleren, vooral de bandenspanning en de remmen. Daarnaast doen motorrijders er goed aan het rijden, vooral het sturen en remmen, even te oefenen op een rustige plek. Tot slot moeten zij er op bedacht zijn dat andere verkeersdeelnemers soms lange tijd geen motor zijn tegengekomen en hen dus niet altijd (op tijd) zien aankomen.

 Zichtbaar in het verkeer

Automobilisten en andere verkeersdeelnemers wordt gevraagd op hun beurt ook extra oplettend te zijn; zowel op bochtige landweggetjes als op de snelweg kunnen ze een motor tegenkomen, ook in de file. Een motor mag tussen (vrijwel) stilstaande files doorrijden, dus het is oppassen geblazen bij het verwisselen van rijstrook.

 Gewond bij verkeersongeval

IJsselmuiden – Donderdagmorgen 31 maart raakte een 55-jarigge fietsster uit IJsselmuiden gewond bij een verkeersongeval al op de Burgemeester van Engelenweg. Zij werd met letsel aan haar heup en hoofd, per ambulance, naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer zag te laat dat een voor haar rijdende auto afremde, om een van rechts, vanuit de Rembrandtstraat komende auto voorrang te verlenen. Daarbij kwam de vrouw ten val. Naar de toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld. (2011026639)

 Onder invloed

Staphorst – Vrijdagmorgenvroeg 1 april is een 35-jarige automobiliste uit Meppel aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle op de Gemeenteweg bleek dat zij teveel alcohol gedronken had. Haar blaastest in het politiebureau scoorde 270 ug/l. De vrouw kreeg een rijverbod en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011026901)

 Vollenhove – Op Oppen Swolle, werd later in de nacht een 64-jarige automobilist uit de gemeente Steenwijkerland aangehouden omdat hij onder invloed was. Zijn bepalende blaastest kwam uit op 460 ug/l. Ook hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. (2011026911)

 Man gewond na klap door drietal

Zwolle – Een 38-jarige Zwollenaar werd op zondagavond 27 maart op de Burgemeester Roelenweg door drie onbekende mannen van zijn fiets geslagen. Hij passeerde het drietal vlak voor het viaduct richting Holtenbroek. Hierop werd hij door een van de drie mannen geslagen waardoor hij met zijn fiets over de kop sloeg. Het drietal, blanke mannen tussen de 20 en 25 jaar, fietste hierna verder zonder zich om slachtoffer te bekommeren. Het slachtoffer liep een gebroken kies, een snee in zijn kin en diverse schaafwonden op. Ook raakte zijn fiets beschadigd. De man deed op donderdagmiddag 31 maart aangifte De politie roept eventuele getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.Naar de mishandeling wordt een onderzoek ingesteld. (2011026740)

 Aangehouden voor diefstal schoenen

Zwolle – Een 19-jarige inwoner van Den Bosch werd op donderdagmiddag 31 maart in een winkel aan de Diezerstraat aangehouden voor winkeldiefstal. De man probeerde een paar schoenen weg te nemen zonder deze af te rekenen. Hij werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (2011026801)

 Alcoholcontrole

Zwolle – Bij een alcoholcontrole op de Rieteweg werden op donderdagavond 31 maart 168 blaasproeven afgenomen. Twee bestuurders (snorfietsers) bliezen hierbij boven de limiet. Eén snorfietser, een beginnend bestuurder, blies bij de ademanalyse op het bureau 510 ug/l. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Van de andere snorfietser bleek het rijbewijs al ongeldig te zijn verklaard. Hij blies bij de ademanalyse 380 ug/l. Tegen beide bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt. (2011026907)

 Verlichtingscontrole

Zwolle – Bij een verlichtingscontrole op de Luttekestraat werden donderdagavond 31 maart negen fietsers bekeurd die de verlichting niet in orde hadden. (2011026917)

 Inbraak bij bedrijf

Ommen – Bij een bedrijf aan de Balkerweg werd in de periode tussen woensdagavond 30 maart en donderdagochtend 31 maart ingebroken. De daders kwamen binnen door een deur te forceren. Er werd een onbekend geldbedrag buit gemaakt. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2011026703)

 Twee gewonden bij aanrijding

Balkbrug – Op donderdagmiddag 31 maart vond op de kruising van de Den Kaat met de N48 een aanrijding plaats. Een 20-jarige vrouw uit Elspeet reed met haar auto op de Den Kaat en wilde de N48 oversteken. Zij zag daarbij een auto over het hoofd die uit de richting Hoogeveen kwam. Deze auto werd bestuurd door een 54-jarige man uit Goor. Achter deze auto, reed een andere auto, bestuurd door een 48-jarige man uit Lemelerveld. De 54-jarige man zag dat de vrouw wilde oversteken maar kon de auto van de vrouw niet meer ontwijken en raakte deze in de flank. De auto van de 48-jarige Lemelervelder botste vervolgens achterop de auto van de man uit Goor. De 54-jarige man uit Goor en een inzittende, een 50-jarige vrouw uit Goor, raakten bij de aanrijding gewond en werden voor nader onderzoek/ behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Naar het ongeval wordt een onderzoek ingesteld. (2011026853)

 Inbraak bedrijf

Hardenberg – Bij een bedrijf aan de Hessenweg werd in de periode tussen woensdagavond 30 en donderdagmiddag 31 maart ingebroken. Er werden een aantal ruimten doorzocht en een geldbedrag van enkele honderden euro’s buit gemaakt. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2011026886)

 Bromfietser onder invloed

Ommen – In de nacht van donderdag 31 maart op vrijdag 1 april werd aan de Hardenbergerweg een 18-jarige man uit Dedemsvaart op zijn bromfiets staande gehouden voor een alcoholcontrole. Bij de blaasproef op straat blies hij een P/A. Bij de ademanalyse op het bureau blies hij 115 ug/l. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt voor rijden onder invloed. (2011026900)

 

Ingesloten na mishandeling, belediging en verzet

Deventer – Donderdagmiddag 31 maart is een 16-jarige Deventenaar aangehouden en ingesloten na mishandeling en verzet. Op de Keurkampstraat had hij een 16-jarig plaatsgenootje geslagen en haar mobieltje uit handen geslagen. Daarna had hij het slachtoffer kennelijk onder druk gezet geen aangifte bij de politie te doen. Ook een getuige van het incident beledigde hij. De getuige deed, net als het slachtoffer aangifte. De jongen moest met fysiek geweld door politiemensen worden ingerekend omdat hij zich verzette. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt. (2011026771)

 Aangehouden voor winkeldiefstal

Deventer – Donderdagavond 31 maart zijn een 25-jarige man uit Oude Pekela en een even oude vrouw uit Budel aangehouden voor winkeldiefstal. Uit een grootwinkelbedrijf aan het Boreelplein hadden zij twee mobiele telefoons meegenomen, zonder die aan de kassa af te rekenen. Het tweetal is overgedragen van aan de Vreemdelingendienst. Tegen hen wordt een onderzoek ingesteld een proces-verbaal opgemaakt. (2011026849)

 Aangehouden en ingesloten voormishandeling

Deventer – Een 38-jarige man uit Gouda is donderdagavond 31 maart aangehouden en ingesloten voor mishandeling. Op de Lange Bisschopstraat sloeg hij zonder aanleiding een 14-jarig –volstrekt willekeurig- meisje uit Deventer in het gezicht. Daarnaast bedreigde hij het slachtoffertje woordelijk met de dood van haar familie. Zij stond te telefoneren en de man maakte hierover een opmerking. Toen het meisje daar afwijzend op reageerde werd hij plotseling agressief. De man staat te boek als een ‘veelpleger’. Tegen hem wordt een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt. (2011026852)

Artikel delen: