Regio Politie Persberichten van zaterdag 2 april 2011

Overtreding tijdelijk huisverbod

Wijhe – Aan de Rambonnetstraat werd vrijdag 1 april een 32-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden voor het schenden van een tijdelijk huisverbod dat haar was opgelegd. De vrouw was eerder die dag op het adres in Zwolle geweest waar zij niet mocht komen.

Aanrijding op kruising

Hasselt – Bij een aanrijding op de kruising Vaartweg/Henderik van Viandenstraat raakte vrijdagochtend 1 april een 58-jarige bestuurder uit Nieuwleusen gewond. Een 51-jarige bestuurder van een bedrijfsbus uit Hasselt wilde de Vaartweg oversteken richting Burgemeester Malcorpslaan. Hij zag daarbij de voor hem van rechts komende Nieuwleusenaar over het hoofd. De bestuurder uit Hasselt werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De man uit Nieuwleusen werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Door de aanrijding is de kruising geruime tijd afgesloten geweest. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van Politie IJsselland heeft onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeval.

(2011026944)

 Baldadigheid

Steenwijk – Drie mannen in de leeftijd van 18 en 19 jaar uit Steenwijk, Wolvega en De Blesse zijn  vrijdag 1 april bekeurd voor baldadigheid. Na een melding dat er fietsen werden vernield, trof de politie hen aan bij de Tramlaan. Er lagen zo’n twintig fietsen op de grond. Schade was er niet. De mannen kregen de opdracht de fietsen weer rechtop te zetten. Hieraan werd voldaan.

(2011027226)

 Motorrijder onder invloed belandt in droge sloot

Kampen – Een 36-jarige inwoner van IJsselmuiden is zaterdag 2 april net na middernacht aangehouden voor rijden onder invloed. Hij reed op de Kamperzeedijk op zijn motor met zijspan een droge bermsloot in. Hij en zijn bijrijder, een 38-jarige Kampenaar, werden ter plaatse door ambulancemedewerkers gecontroleerd. Het letsel bleef beperkt tot schaafwonden en lichte nekpijn. De motor had veel schade. Bij controle bleek de bestuurder teveel alcohol te hebben genuttigd. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar blies hij 770 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van negen uur. Er is proces-verbaal opgemaakt.

(2011027230)

 Rijbewijs ingevorderd van autobestuurder

Kampen – Op de IJsseldijk werd zaterdagochtend 2 april een 20-jarige man uit Oosterwolde aangehouden voor rijden onder invloed. Hij blies bij de ademanalyse op het bureau 555 ug/l. De man viel op door zijn slingerend rijgedrag. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van acht uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

(2011027264)

 Voor informatie over alcohol in het verkeer: klik hier.

 Man aangehouden voor heling fiets

Zwolle – Op de Ossenmarkt werd vrijdag 1 april een 21-jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van heling. Hij was in het bezit van een van diefstal afkomstige fiets. De man verklaarde eerst dat hij de fiets van een vriend had geleend. Later echter gaf hij toe de fiets zelf te hebben gestolen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De man deed vrijwillig afstand van het rijwiel.

(2011027099)

 

Wanneer maakt u zich schuldig aan heling? Meer informatie.

 Aanhouding voor mishandeling

Zwolle – Een 51-jarige inwoner van Zwolle is zaterdagmorgen 2 april overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij werd mishandeld op de Grote Markt. Hiervoor is een 17-jarige plaatsgenoot aangehouden. Hij heeft een bekennende verklaring afgelegd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

(2011027249)

 Man beroofd op Melkmarkt

Zwolle – Zaterdagochtend 2 april rond 04.00 uur werd een 18-jarige inwoner van Zwolle door drie mannen van zijn geld beroofd. Het incident vond plaats op de Melkmarkt. Hij werd een portiek voor een pinautomaat ingeduwd. De mannen bedreigden en sloegen hem en maakten hem geld afhandig. De man heeft aangifte gedaan. Het signalement van de daders luidt:

 

Dader 1:– blank uiterlijk

– fors postuur

– ongeveer 1.70 meter lang

– blond haar

– zwart, glimmende jas, met daarop de afbeelding van een vlag

– beide oren vierkante diamantjes

 Dader 2:– getint uiterlijk

– tussen de 1.75 en 1.80 lang

– 18 a 19 jaar oud

– zwart haar, kuif

 Dader 3: – getint uiterlijk

– zwarte krullen

 De politie heeft de zaak in onderzoek. Wie getuige is geweest van deze overval of op een andere manier informatie heeft, wordt verzocht te bellen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan via Bel M (Meld Misdaad Anoniem). Het telefoonnummer is 0800-7000.

(2011027276)

 Auto te water op IJsselallee

Zwolle – Op de IJsselallee ter hoogte van de Nieuwe Veerallee is zaterdagochtend 2 april rond 04.00 uur een auto te water geraakt. Na een melding trof de politie remsporen aan die rechtdoor gingen het water in. De inzittenden, vijf personen in de leeftijd van 17-19 jaar uit Genemuiden, werden even later met een nat pak aangetroffen bij het ziekenhuis. Allen kwamen met de schrik vrij. De 19-jarige bestuurder bleek teveel te hebben gedronken. Van hem is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal. De auto is uit het water gehaald door een bergingsbedrijf.

(2011027277)

 Rijbewijs ingevorderd van scooterrijder

Zwolle – De politie heeft zaterdagochtend 2 april het rijbewijs ingevorderd van een 40-jarige scooterrijder uit Zwolle. Hij was op de Frankhuizerallee tegen een paaltje aangereden. Hiervan was melding gedaan door een voorbijganger. Toen de politie arriveerde, lag hij te slapen op het stuur van zijn vervoermiddel. De man was zozeer onder invloed, dat hij niet meer kon blazen. De ademanalyse op het bureau lukte wel en gaf een uitslag van 575 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de Zwollenaar is proces-verbaal opgemaakt.

(2011027281)

 15-jarige jongen aangehouden voor mishandeling

Deventer – Op het Boreelplein heeft de politie vrijdagmiddag 1 april een 15-jarige jongen uit Deventer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 14-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. De aanhouding volgde na een melding van een handgemeen tussen een groep jongeren. Uit verklaringen bleek dat de aanleiding een al langer lopende ruzie was tussen twee jongens over een meisje was. Het 14-jarige slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie verricht nader onderzoek.

(2011027168)

 Winkeldief aangehouden

Diepenveen – Bij een supermarkt aan de Dorpsstraat werd vrijdag 1 april een 51-jarige man uit Deventer aangehouden door een personeelslid. De man probeerde de kassa te passeren zonder te betalen voor de goederen in zijn tas. De man had al een collectief winkelverbod, maar negeerde dat. Hij werd overgedragen aan de politie. Tegen hem is aangifte gedaan van winkeldiefstal en huisvredebreuk,

(2011027172)

 Aangifte van belediging en bedreiging

Deventer – Door een politieman is aangifte gedaan van belediging en bedreiging door een 66-jarige automobilist uit Deventer. De man reed slingerend over de weg en werd daarom gecontroleerd op de Snipperlingsdijk. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Hij was niet van plan mee te gaan naar het bureau en begon te schelden en dreigende taal uit te slaan. Ook tijdens zijn aanhouding en op het politiebureau bleef de man recalcitrant en weigerde hij alle medewerking. Hij is ingesloten. Het rijbewijs van de Deventenaar bleek volledig ongeldig te zijn. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

(2011027215)

 Aanhouding voor woninginbraak

Deventer – De politie heeft vrijdag 1 april op het Stationsplein een 18-jarige man uit Deventer buiten heterdaad aangehouden. Hij wordt verdacht van een woninginbraak begin februari in Zwolle. Daarbij werd een computer ontvreemd. De man is ingesloten voor nader verhoor.

(2011009650)

Artikel delen: