Waardering voor vrijwilligers Rosengaerde en Het Anker

nl_doet_dalfsen.jpg

DALFSEN – De meer dan 220 vrijwilligers van verzorgingshuis Rosengaerde in Dalfsen en Het Anker uit Lemelerveld zijn in het kader NL DOET dit jaar extra in de schijnwerpers gezet. Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond werden de aanwezige vrijwilligers verrast door een grote delegatie CDA-ers met chocola en werd hun een speldje opgespeld.

Raadslid Theo Logtenberg uit Lemelerveld is onder de indruk: “Je weet dat er veel vrijwilligers betrokken zijn en zich wekelijks inzetten voor de medemens, maar als ik ze allemaal bij elkaar zie dan dringt dat pas echt door. De grote hal van Rosengaerde is eigenlijk te klein en dat wil wat zeggen. Bijzonder ook om zoveel bekenden te zien waarvan je niet eens weet dat ze dit doen.”

Voor het zevende jaar op rij zet het CDA Dalfsen een groep vrijwilligers in het zonnetje. Dit in het kader van NL DOET (voorheen Make A Difference Day). Ditmaal heeft de lokale CDA-afdeling gekozen voor de vrijwilligers van verzorgingshuizen. “We zijn begonnen in Nieuwleusen, maar zoals beloofd hebben we de vrijwilligers uit Dalfsen en Lemelerveld niet vergeten”, aldus raadslid Janine Schiphorst-Kijk in de Vegte.NL Doet wordt sinds 2005 in Nederland georganiseerd naar Engels en Amerikaans voorbeeld. Vorig jaar kwamen zo’n 150.000 mensen in actie voor sociale organisaties tijdens NL DOET 2010. Zij klaren ruim 3.000 klussen, zoals het verven van een clubhuis, het uitmesten van hokken in een asiel of het organiseren van een verwendag voor bewoners van een verzorgingshuis.

Het CDA Dalfsen kiest er voor om elk jaar om een groep vrijwilligers of besturen in het zonnetje te zetten, zodat de vrijwilligers er zelf ook wat aan hebben. Bijschrift bij foto: “Theo Logtenberg speldt een vrijwilliger een speldje op.”

Artikel delen: