Regio Politie Persberichten van zondag 3 april 2011

Inbraak in bedrijfsbus

Rheezerveen – Uit een busje dat geparkeerd stond op de carpoolplaats bij de Ommerweg zijn diverse goederen weggenomen. De inbraak in het voertuig heeft plaatsgevonden op 23 maart. Er werd aangifte gedaan van de diefstal op zaterdag 2 april. De achterruit werd ingeslagen, waarna de goederen gestolen werden. De schade bedraagt rond de 150 euro.

Fietser ten val

Steenwijk – Een 86-jarige fietser uit Steenwijk is zaterdag 2 april voor controle overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding met een motor. Het ongeval vond plaats op de Middenweg. Een 25-jarige motorrijdster uit Steenwijk probeerde uit te wijken voor de man die vanaf de Dieptol wilde oversteken. Waarschijnlijk dacht hij nog net voor de motorrijdster langs te kunnen. De motorrijdster week uit maar kon niet voorkomen dat ze de fietser toch nog raakte. De man kwam daardoor ten val. (2011027356)  

 Zakkenrollerij

Steenwijk – Een 64-jarige inwoonster van Oudorp heeft zaterdag 2 april aangifte gedaan van zakkenrollerij. Waarschijnlijk is dat gebeurd op het Steenwijkerdiep tussen 13.30 en 13.50 uur. Uit haar tas werden een portemonnee met diverse pasjes en documenten, een telefoon en een agenda gestolen. (2011027375)

 Wat kunt u doen tegen zakkenrollerij?

 Aangehouden voor niet voldoen aan vordering

Steenwijk –  Op de Oosterstraat werd zondagochtend 3 april een 24-jarige man uit Giethoorn aangehouden, omdat hij niet wilde voldoen aan een vordering van de politie zijn ID te tonen. De man verkeerde onder invloed en maakte deel uit van een groep jongeren. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Hij werd bekeurd voor openbare dronkenschap, alcohol gebruiken op straat en baldadigheid. Proces-verbaal is opgemaakt. (2011027475)

 Man aangehouden voor mishandeling

Steenwijk – Op de Oosterstraat werd zondagochtend 3 april een 24-jarige man uit Steenwijk aangehouden voor mishandeling. Politiemedewerkers zagen dat hij aanstichter was van vechtpartijtjes aan het eind van de uitgaansnacht. Hij werd – niet zonder enige tegenwerking – overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (2011027535)

 Inbraak in bedrijfsbus

Hasselt  – Zondag 3 april is aangifte gedaan van diefstal uit een bedrijfsbus. Deze stond geparkeerd aan de Prinses Marijkestraat. Er werden diverse gereedschappen ontvreemd uit de bus. De politie heeft de zaak in onderzoek. (2011027580)

 Aanhouding voor mishandeling

Kampen – De politie heeft zaterdagavond een 50-jarige man uit Kampen aangehouden op verdenking van mishandeling van een 51-jarige vrouw uit dezelfde woonplaats. De twee hadden onenigheid gekregen. Toen de vrouw hem en een andere kennis daarop verzocht te vertrekken uit haar woning, werd de man, die onder invloed van alcohol was, agressief. Hij werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. (2011027465)

 Aangehouden voor belediging

Kampen – Op de Oudestraat werd in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 april een 25-jarige man uit Zwolle aangehouden voor belediging van politiemedewerkers. Toen deze met hem in gesprek wilden gaan, werd hij agressief en zocht het conflict op. Hij werd onder controle gebracht en ingesloten op het politiebureau. Omstanders probeerden de aanhouding te verhinderen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011027473)

 Rijbewijs scooterrijder ingevorderd

Kampen – Op het Stationsplein werd zondagmorgen 3 april een 20-jarige man uit IJsselmuiden aangehouden. Hij reed onder invloed op zijn scooter. De man (beginnend bestuurder) blies 555 ug/l bij de ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van acht uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (2011027561)

 Meer informatie over rijden onder invloed.

 Aangehouden voor mishandeling  

Slagharen – Aan de Knapperveldweg werd in de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 april een 26-jarige man uit Lutten aangehouden voor mishandeling. Hij wordt ervan verdacht een beveiliger in zijn gezicht te hebben geslagen. Hiervan is aangifte gedaan. Tegen de 26-jarige man is proces-verbaal opgemaakt. (2011027492)

 Diefstal verijdeld

Dedemsvaart – Zondagmorgen 3 april is een poging tot diefstal van een tractor verijdeld. Een bewoner van de Samenwijk hoorde rond 02.45 uur gestommel rond de woning en belde een familielid. Die kwam direct ter plaatse met een kennis en ontdekte inderdaad onbekende mannen op het erf. Op het pad stond een autoambulance. Eén van de ongewenste gasten zat op de tractor, kennelijk met de bedoeling deze op de autoambulance te rijden. De man werd door het familielid van het voertuig getrokken. Van twee of drie andere mannen kreeg hij vervolgens enkele klappen, waarna ze ervandoor gingen. De autoambulance reed richting Ommen en tweede donkerblauwe (personen)auto ging richting Dedemsvaart. De man op de tractor sprak Pools. Zijn signalement luidt: ongeveer 1.80 m., normaal postuur, blond kort stekelig haar, donker trainingsjasje en donkere trainingsbroek, witte sportschoenen. Het signalement van de bestuurder van de personenauto is: ongeveer 1.70 m., dik postuur, kort stekelig, donkerblond haar, donkere trui. De politie heeft de zaak in onderzoek. Heeft u informatie die kan leiden tot aanhouding van de daders, bel dan met 0900-8844 (politieteam Hardenberg) of anoniem via Bel M (Meld Misdaad Anoniem) via telefoonnummer 0800-7000.(2011027517)

 

Aanhouding op verdenking van diefstal in auto

Dedemsvaart – Na een melding heeft de politie zondagochtend 3 april op de Moerheimstraat een 20-jarige man uit Hardenberg aangehouden op verdenking van diefstal in een personenauto. De man werd aangehouden door een aanwonende die de Hardenberger bij het voertuig zag en droeg hem over aan de politie. Hij werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. In verband met deze zaak werden later die ochtend ook twee vrienden van de man aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man uit Teuge en een 18-jarige man uit Deventer. (2011027574)

 Inbraak in auto’s

Deventer – In de afgelopen dagen is meerdere keren aangifte gedaan van inbraken in auto’s. Dit gebeurde onder andere op 2 april aan de Willem de Zwijgerlaan. Hier werd de rechtervoorruit van de auto vernield met een stoeptegel. Ook werd het navigatiesysteem vernield. Er werd niets vermist. Uit een andere auto in dezelfde straat werden een navigatiesysteem en een golfclub ontvreemd. Een dag eerder, op vrijdag 1 april, werd aan de Raalterweg ingebroken in een auto. De eigenaar mist kantoorartikelen, een zonnebril, kleding en sleutels. Op dezelfde datum werd een navigatiesysteem gestolen uit een auto aan de Verzetslaan. De politie heeft de zaken in onderzoek. (2011027348, 2011027363, 2011027425, 2011027246)

 Wat kunt u doen om de kans op inbraak in uw auto te verkleinen?

 Aanhouding voor huiselijk geweld

Deventer – De politie heeft een 64-jarige man uit Deventer aangehouden voor huiselijk geweld. Hij wordt ervan verdacht zijn 61-jarige ex-partner een duw te hebben gegeven waardoor ze ten val kwam en letsel opliep. Het Steunpunt Huiselijk Geweld is ingeschakeld voor hulp en advies. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (2011027361)

 Voor meer informatie over huiselijk geweld: klik hier.

 Poging beroving

Deventer – Een 17-jarige jongen uit Deventer heeft zaterdag 2 april aangifte gedaan van een poging tot beroving. Hij liep rond 15.00 uur vanaf een supermarkt op de Beestenmarkt samen met een vriend naar huis. Onderweg liep er een jongen achter hen aan. Eenmaal thuis aan de Keizer Karellaan kwam deze jongen binnen en lokte de 17-jarige jongen met een smoesje naar buiten. Daar werd hij in zijn gezicht geslagen en ondertussen geprobeerd zijn telefoon af te nemen. Dit mislukte, waarop de dader wegrende. Zijn signalement luidt: donker uiterlijk, ongeveer 1.70 m.lang, leeftijd ca. 20 jaar, klein beginnend baardje. Wie getuige is geweest van dit incident of op een andere manier informatie heeft, wordt verzocht te bellen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. (2011027396)

 Snorfietser onder invloed

Deventer – Zondagochtend 3 april werd op de Brink een 47-jarige snorfietser uit Deventer aangehouden voor rijden onder invloed. Hij blies 805 ug/l bij de ademanalyse op het bureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van negen uur. Omdat hij de dienstdoende agenten uitschold kan hij ook een proces-verbaal voor belediging tegemoet zien. De man werd ter ontnuchtering ingesloten. (2011027477)

 Aangehouden voor belediging

Deventer – Een 39-jarige man uit Deventer werd zondagochtend 3 april aangehouden op de Brink, nadat hij politiemedewerkers beledigde. De man liet in eerste instantie door zijn non-verbale gedrag merken wat hij van de politie vond. Hij werd staande gehouden en gevraagd zich te identificeren. Daaraan wenste hij niet mee te werken en begon ook verbaal ernstige beledigingen te uiten. Besloten werd de man aan te houden en over te brengen naar het politiebureau. Ook dit gebeurde niet zonder tegenstribbelingen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. (2011027516)  

Artikel delen: