Vorderingen geluidsscherm Bel-Leerdammer

260211a.jpg

Een tijdje geleden is men gestart met de bouw van een geluidsscherm bij de kaasfabriek. Waarschijnlijk heeft de buurt extra overlast gehad door die aanleg maar zoals altijd moet het ook nu eerst erger worden voordat het beter wordt. 

030411a.jpg

Inmiddels staan er joekels van palen op het terrein van de kaasgigant. Die palen houden het geluid echter niet tegen dus zullen er binnen nu en twee weken geluidswerende panelen tussen geschoven worden. De stalen palen zijn overigens voorzien van fraaie dikke balken van Foreco uut Dalfsen. De palen zelf zijn van gegalvaniseerd staal en zijn, om verblinding tegen te gaan, voorzien van een flinke klodder groene verf.

Oplettende kijkers van DalfsenNet hadden natuurlijk allang gezien dat het toekomstige scherm ook de Gernerweg oversteekt. Men hoeft zich echter geen zorgen te maken… De Gernerweg blijft gewoon open voor fietsers en voetgangers. De Dalfser gemeenteraad heeft namelijk besloten dat het met de veiligheid op dit traject wel snor zit. De kaasfabriek had om afsluiting van de Gernerweg gevraagd in verband met de veiligheid en kreeg dus 0 op het rekest. Het gevolg is dat er een ‘gat’ in het geluidsscherm komt (zie pijl in onderstaande foto) en de kaaswinkel van de kaasfabriek binnenkort dicht gaat. In tegenstelling tot de Dalfser politiek heeft Bel-Leerdammer namelijk wél moeite met de verkeerssituatie ter plaatse….

030411b.jpg

 

Artikel delen: