Regio Politie Persberichten van maandag 4 april 2011

Getuigenoproep: berken vernield

Heino – Op woensdag 30 maart alarmeerde de gemeente Raalte de politie in verband met twee vernielde berken aan de Els. De berken staan op één van de twee speelveldjes daar, ter hoogte van de Bendijksweg. Op een hoogte van ongeveer 120 centimeter vanaf de grond is rondom de bomen een inkeping gezaagd.

 De zaagsneden zijn enkele centimeters diep. De politie is op zoek naar de verantwoordelijke(n) voor de zaagsneden. Getuigen wordt gevraagd zich te melden via 0900-8844. 

 

Inbraak bij bedrijf

Zwolle – Bij een bedrijf aan de Baileystraat werd zondagmiddag 3 april ingebroken. Daarbij werden in ieder geval diverse laptops, een televisie en fotoapparatuur buitgemaakt. Men is binnengekomen door een ruit te forceren. In het pand zelf werden ook de nodige vernielingen aangericht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de dader(s).

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Zwolle – In Zwolle-Zuid werd zondagavond 3 april een 47-jarige Zwollenaar op straat aangehouden voor huiselijk geweld. De man had in zijn woning een 31-jarige vriendin mishandeld. Zij wist te ontkomen en vluchtte naar een buurvrouw. De man ging haar achterna en trachtte de woning van de buurvrouw binnen te komen. Toen zijn 16-jarige dochter arriveerde om haar vader te kalmeren, werd ook zij door hem mishandeld. Ze kon door buurtbewoners worden ontzet. De man is aangehouden en ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg de man een tijdelijk huisverbod uitgereikt. Voor de betrokkenen zal een hulpverleningstraject worden opgestart. Meer informatie over het tijdelijk huisverbod, leest u hier.

Verlichtingscontrole fietsers

Zwolle – In de nacht van zondag 3 op maandag 4 april werd ter hoogte van de Sassenpoort een fietsverlichtingscontrole uitgevoerd. Daarbij werden tien fietsers bekeurd voor het niet voeren van verlichting.

Mannen aangehouden op verdenking van diefstal uit autoDedemsvaart – Drie mannen van 18 en 20 jaar uit Deventer, Teuge en Hardenberg werden op zondagmorgen 3 april aangehouden op verdenking van diefstal uit een personenauto. De man uit Teuge werd door een getuige op heterdaad aangehouden op de Moerheimstraat, nadat deze zag dat de Teugenaar een zonnebril uit een geparkeerde auto had weggenomen. De twee andere mannen gingen er lopend vandoor, maar konden enige tijd later alsnog worden aangehouden. De man uit Teuge had ook een navigatiesysteem bij zich. Vermoedelijk werd deze gestolen uit een geparkeerde bestelbus aan de Beethovenlaan. De mannen werden ingesloten op het bureau. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vrouw gewond bij kopstaartaanrijding

Hardenberg – Een 39-jarige inwoonster van Hardenberg raakte op zondagmiddag 3 april gewond bij een kopstaartaanrijding op de Haardijk. De vrouw zat als passagier in een personenauto, bestuurd door haar 40-jarige echtgenoot. Deze merkte te laat op dat de voor hem rijdende personenauto, bestuurd door een 52-jarige inwoner van Dedemsvaart, stopte voor het verkeerslicht dat op oranje sprong. De vrouw liep door de aanrijding letsel aan haar nek, borst en benen op en moest door de brandweer uit de auto worden gehaald. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

Winkeldiefstal met geweld

Deventer – Nadat hij was betrapt bij diefstal van wasmiddelen in en supermarkt aan de Beestenmarkt, werd zondagmorgen 3 april een winkeldief door het supermarktpersoneel aangehouden. Terwijl ze de politie inschakelden, sloeg de aangehouden man een medewerker en dreigde hij hen met een voorwerp te steken. Hierdoor waren zij genoodzaakt hem te laten gaan. Naar de diefstal en de man wordt een onderzoek ingesteld.

Onder invloed

Deventer – Zondagavond 3 april is een 49-jarige automobilist uit Deventer aangehouden voor rijden onder invloed en het negeren van een stopteken. De politie was door een passant getipt over zijn opvallende rijgedrag op de Raalterweg. De man kreeg een stopteken op de Oldenielstraat, maar hij ging ervandoor. Op de kruising Brinkgreverweg/Henri Dunantlaan kon hij worden klemgereden en aangehouden. Zijn blaastest in het politiebureau scoorde 760 ug/l. Bovendien bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Daarop werd zijn auto in beslag genomen. Ook kreeg de man een rijverbod en processen-verbaal voor bovenstaande feiten uitgereikt.

Brandstichting in woning

Deventer – Aan de Vetkampstraat ontstond maandagmorgen 4 april omstreeks 01.30 uur brand in een woning. De bewoners werden door het alarm van een rookmelder gewekt. Zij konden erger voorkomen door de vuurbron, een brandende deurmat, naar buiten te gooien en met water te blussen. Daarbij liep de bewoner een fikse brandwond op aan zijn hand. Gezien de aangetroffen situatie wordt uitgegaan van brandstichting. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze brand wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan verstrekt worden bij Bel M., Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000. Naar de brandstichting wordt een onderzoek ingesteld.

Aangehouden voor mishandeling en belediging

Deventer – Zondagmiddag 3 april zijn op het Piet van Donkplein twee jongens van 14 en 16 jaar uit Deelen aangehouden voor mishandeling en belediging. Bij onenigheid binnen het groepje waarmee zij een bezoek brachten aan het sportcentrum ontstond een handgemeen. Daarbij kreeg een 34-jarige begeleider die wilde bemiddelen, klappen en werd hij beledigd. Na verhoor werden beide jongens in de loop van de avond in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen: