Bescheiden vraag: als je nog ruimte over hebt

keitys_5.jpg

DALFSEN – Willy, als je nog ruimte over hebt deze week: WE MAKEN GEWOOM RUIMTE !! zou je dan het volgende willen/kunnen plaatsen over te adopteren honden uit Spanje? In Dalfsen, Lemele en Hellendoorn zetten meerdere vrijwilligers en gastgezinnen zich met hart en ziel in voor het lot van deze honden die het zó verdienen in een goed en warm adoptiegezin opgenomen te worden!

 

Achtergrond: Ik werk als vrijwilligster voor de Stichting SOS-Strays die kansloze honden uit vnl. Spanje naar Nederland brengt. Eén van onze honden, Charisse, komt uit een dodingstation in Madrid. Onvoorstelbaar want het is een lieverd, 1 jaar oud en een mooie hond, type Flatcoated Retriever. Waarschijnlijk is ze door een jager met een kennel gedumpt omdat ze zwart was (Spanjaarden houden niet van zwarte honden) en al te oud was, na 4 maanden wordt het lastig in Spanje een hond te verkopen. Als een hond in een dodingstation in Spanje komt, heeft hij 2 weken de tijd om weggekocht te worden, gebeurt dit niet wordt de hond afgemaakt ook al is hij gezond. In Nederland zijn er natuurlijk ook veel honden in asiels, echter deze worden onder veel betere omstandigheden gehouden dan in Spanje en een hond wordt nooit afgemaakt omdat hij over is.

 

De Stichting SOS-Strays heeft momenteel 65 honden ter adoptie die uit Noord-Spanje en Madrid komen. Alle honden zijn voor vertrek medisch en op sociaal gedrag gekeurd, geënt en, indien mogelijk qua leeftijd, gecastreerd of gesteriliseerd voor vertrek naar Nederland. De leeftijd van de honden varieert van 10 weken tot 6 jaar. In Spanje worden door de economische crisis (20% van de beroepsbevolking is werkeloos) steeds meer honden, ook rashonden, gedumpt, daarnaast worden honden weinig gecastreerd of gesteriliseerd (te duur, niet nodig) en is de mentaliteit van Spanjaarden t.o.v. dieren een stuk harder dan van Nederlanders. Denk ook aan de stierengevechten.

 

Onlangs zijn met verschillende vluchten een aantal honden per vliegtuig naar Schiphol gekomen en door vrijwilligers naar gastgezinnen gebracht, waar ze tot rust kunnen komen voordat ze bemiddeld worden. De kosten voor een adoptiehond bedragen €195,- plus min. €50,- voor de kosten van sterilisatie of castratie (dit is afhankelijk van het gewicht). Het geld dat overblijft na aftrek van medische- en vervoerskosten wordt overgemaakt aan de samenwerkende asiels in Spanje ter verbetering van de leefomstandigheden van de gemiddeld 400 honden die achterblijven.

 

De volgende honden verblijven in opvanggezinnen in Amersfoort, IJsselstein (Utrecht), Hellendoorn en Kleve net over de grens:

 

keitys_5.jpg
pups (teefjes) van 10 weken oud

 

 

akela_7.jpg
Spaanse mastin mixen (1 teefje, 2 reuen) van ca. 1 jaar

 

gorda_6.jpg
pup (teefje) Spaanse mastinmix van ca. 15 weken

 

 

freya_1.jpg

Gordon setter (teefje) van ca. 2 jaar

Wilt u nog meeer plaatjes zien van bovenstaaande hondjes klik op link:

http://www.sos-strays.nl/nederlands/keisyskeitys_foto.html  pups Keisy en Keity (teefjes) van 10 weken oudhttp://www.sos-strays.nl/nederlands/akela_foto.html pup Akela (teefje) Spaanse mastinmix van ca. 15 wekenhttp://www.sos-strays.nl/nederlands/gorda_foto.html Spaanse mastin mixen Gorda, Nalon en Molki (1 teefje, 2 reuen) van ca. 1 jaarhttp://www.sos-strays.nl/nederlands/freya_foto.htmlGordon Setter, Freya (teefje) ca. 2 jaar oud

 

Denkt u eraan een pup of een wat oudere hond aan te schaffen, kijkt u dan eens op http://www.sos-strays.nl/nederlands/nl-adoptie.html Het zijn allen gezonde dieren zonder gedragsstoornissen. Voor diegenen onder u die mochten denken, is dit hondenhandel? Neen, absoluut niet, dit is een serieuze Stichting zonder winstbejag die alleen het beste wil voor de te bemiddelen honden en voor hen het verschil tussen leven of dood maakt.

 

Voor meer informatie over de Stichting SOS-Strays of wilt u vrijwilligerswerk doen, bel 0529-432 745 of stuur een e-mail aan janine@sos-strays.nl.

 

 groetjes,

 

Janine, de zelfde Janine uut Dalfsen, waar Dalfsennet al eerder een verhaaltje van heeft geplaatst. Goed volk dus!!

https://dalfsennet.nl/comment.php?comment.news.1707 

Artikel delen: