Regio Politie Persberichten van dinsdag 5 april 2011

Winkeldiefstal

Zwolle – Bij een supermarkt aan de Deventerstraatweg werd maandag 4 april een 13-jarig meisje aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had levensmiddelen in haar tas gestopt zonder daarvoor te betalen. Ze werd overgedragen aan de politie. Haar ouders werden ingelicht en er is proces-verbaal opgemaakt.

Twee mannen aangehouden voor hennepkweek

Kampen – Op maandagmorgen 4 april werd in een pand aan de Spoorkade een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij stonden op dat moment 66 planten. Zowel de planten als de apparatuur werden in beslag genomen. Twee mannen werden in het pand aangehouden. Zij werden ingesloten op het bureau. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. (2011027765)

 Aangifte van oplichting

Kampen – Een 36-jarige inwoonster van IJsselmuiden deed op maandagmiddag 4 april aangifte van oplichting. De vrouw had, net als diverse andere buurtbewoners, een onbekende man geld betaald om de ruiten van haar woning aan de Gentiaan te wassen. Na betaling bleef echter het wassen van de ruiten uit. Het geld werd geïncasseerd door een onbekende man met een Zuid-Europees uiterlijk van ca. 1.70 m met een korte zwartleren jas. De man is ongeveer 30-jaar en opereert mogelijk samen met een handlanger. De politie waarschuwt mensen om niet op dit aanbod in te gaan. (2011028055/2011028075)

 Aanrijding na inhaalmanoeuvre

Vollenhove – Op maandagmorgen 4 april vond op de Oppen Swolle een aanrijding tussen twee personenauto’s. Een 19-jarige automobilist uit Sint Jansklooster haalde een voor hem rijdende auto in. Op dat moment was de tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 36-jarige inwoonster van Zwartsluis, al zo dicht genaderd dat deze hem niet meer kon ontwijken. De auto van de 19-jarige man kwam onderaan de dijk tot stilstand. Beide bestuurders bleven ongedeerd. Er werd proces-verbaal tegen de 19-jarige man opgemaakt. (2011027727)

 Jongen aangehouden voor steken met mes

Steenwijk – Een 17-jarige jongen uit Steenwijk werd op maandagavond 4 april aangehouden op de Gagelsweg. De jongen wordt er van verdacht kort ervoor een 18-jarige inwoner van Darp te hebben gestoken met een mes. Deze moest zich aan zijn verwondingen laten behandelen in het ziekenhuis. De Steenwijker werd ingesloten op het bureau. De politie stelt een nader onderzoek in. (2011028026)

 Man aangehouden voor huiselijk geweld

Hasselt – Een 54-jarige inwoner van Hasselt werd op maandagavond 4 april aangehouden in zijn woning in Hasselt voor huiselijk geweld. De man wordt er van verdacht zijn echtgenote te hebben mishandeld. Voor beide echtelieden zal een hulpverleningstraject worden opgestart. (2011028090)

 Openbare dronkenschap

Zwolle – Op de Thomas a Kempisstraat werd maandag 4 april een 58-jarige man uit Zwolle aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij viel mensen lastig op straat. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (2011028005)

 Autobestuurder aangehouden voor poging doodslag

Zwolle – De politie heeft maandag 56-jarige man uit Zwolle aangehouden na een melding van een aanrijding op het Bachplein waarbij de veroorzaker doorgereden zou zijn. Hij was vanaf de Porporastraat via het grasveld tegen een bankje aangereden waar op dat moment twee mannen (49 en 26 jaar) uit Zwolle zaten. Zij kwamen grotendeels met de schrik vrij. Het bankje was totaal vernield. De 49-jarige Zwollenaar, die schaafwonden opliep, heeft aangifte gedaan van poging doodslag. De bestuurder had gedronken. Hij is voor nader verhoor ingesloten. (2011028018)

 Aangehouden voor mishandeling

Hardenberg – Een 19-jarige man uit Bellingwolde is maandagmiddag 4 april aangehouden voor mishandeling van een 19-jarige vrouw uit Hardenberg. Tijdens een bezoek op een adres aan de Oelenveerstraat ontstond er tussen beiden onenigheid. Daarbij sloeg de aangehouden man het slachtoffer. Zij had geen zichtbare verwondingen. Zij eed aangifte. Naar de toedracht van de mishandeling wordt een onderzoek ingesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011028016)

 Aangehouden voor heling

Deventer – Maandagavond 4 maart zijn twee jongens uit Deventer (13- en 14 jaar) aangehouden voor heling. Zij reden met een snorfiets, die een dag eerder uit de Geert Grootestraat gestolen bleek te zijn,  over de Boxbergerweg. De 14-jarige jongen die de snorfiets bestuurde beschikt uiteraard niet over een rijbewijs. De jongens zijn overgedragen aan hun ouders. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011028050)

Artikel delen: