Thema avond “het puberende brein”

DALFSEN – NIEUWLEUSEN Op 14 april organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin(CJG) in samenwerking met Dimence afdeling preventie een thema avond in het Agnietencollege in Nieuwleusen. Deze thema avond is voor ouders, opvoeders en andere betrokkenen van kinderen en jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar.

Tijdens deze avond staat de ontwikkeling van de hersenen bij pubers centraal met als doel u inzicht te geven in de ontwikkeling van het brein, het effect op het gedrag van de jongere en hoe u als opvoeder daar uw voordeel mee kunt doen.

De ontwikkeling van de hersenen loopt nog door tot na het twintigste jaar. Vooral aan het begin en aan het eind van de puberteit verandert er veel in het hoofd van de jongere. Als ouders en begeleiders lopen we allemaal van tijd tot tijd aan tegen het ‘’bijzondere’’ gedrag van de puber : hangerig, opstandig, lui, brutaal, experimenteren, laat naar bed gaan, uitslapen, slecht kunnen plannen enz.). Tijdens de thema avond wordt uitgelegd waar dat gedrag vandaan komt , wat realistische verwachtingen zijn en hoe we er het beste mee om kunnen gaan.

De thema avond vindt plaats op 14 april om 19.30 uur.

Locatie: Agnietencollege in Nieuwleusen, Zwaluwlaan 23

Toegang is gratis.

Voor aanmelding en informatie kunt u contact opnemen met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Dalfsen. Tel. (06) 57 74 79 97 of info@cjgdalfsen.nl, ook kunt u langskomen op maandagmiddag tussen 15.30 uur en 16.30 uur of op woensdagochtend 8.30 uur – 9.30 uur aan de Ruitenborghstraat in Dalfsen.

Artikel delen: