Regio Politie Persberichten van woensdag 6 april 2011

Inbraak in bestelbus

Zwolle – Een 58-jarige inwoner van Zwolle heeft woensdag 6 april aangifte gedaan van inbraak in zijn bestelwagen. Deze stond geparkeerd aan de Eikenstraat. Er is gereedschap ontvreemd uit de bus. Om binnen te komen werd een ruit vernield. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Stel verdacht van witwassen

Steenwijk – Op dinsdag 5 april werden een 38-jarige man en een 45-jarige vrouw aangehouden op verdenking van witwassen. De politie kwam het stel op het spoor na een melding van ongebruikelijk bezit. Het stel leefde zichtbaar ‘boven hun stand’ en gaf volgens de melder en het door de politie ingestelde onderzoek veel meer geld uit dan waar zij logischerwijs over zouden kunnen beschikken. Dit leidde eind februari tot een doorzoeking van de woning van het stel in Steenwijk. Ook het bedrijf, op naam van de vrouwelijke verdachte, en een bijbehorende loods werden doorzocht. Op de locaties trof de politie diverse goederen aan waarvan onderzocht wordt of ze al dan niet met crimineel geld zijn bekostigd. Twee Mercedessen, een Harley Davidson, een speedboot, twee crossmotoren en een scooter werden in beslag genomen. Door de politie werd daarnaast de nodige administratie meegenomen ten behoeve van het onderzoek. In de loods werden ook spullen aangetroffen die mogelijk gebruikt kunnen worden in een hennepkwekerij. Tot slot werd op een locatie in De Pol een chalet in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie neemt een beslissing over de verdere afhandeling van deze zaak. (2010098716)

Politie IJsselland heeft de afgelopen anderhalf jaar binnen het project FinEC fiks geïnvesteerd in het financieel opsporen. Meer weten? Klik hier.

 Rijbewijs bromfietser ingevorderd

Steenwijk – Het rijbewijs van een 17-jarige bromfietser werd op dinsdagmorgen 5 april ingevorderd. De jongen werd met zijn bromfiets staande gehouden op de Eesveenseweg. Bij een controle op de rollenbank bleek de bromfiets een constructiesnelheid van 86 km/u te halen. Hierop werd het rijbewijs van de jongen ingevorderd. Daarnaast kreeg hij proces-verbaal opgemaakt. (2011028194)

 Bromfietsster lichtgewond bij aanrijding

Giethoorn – Een 17-jarige bromfietsster uit Giethoorn raakte op dinsdagmorgen 5 april lichtgewond bij een aanrijding met een personenauto op de Beulakkerweg. Vermoedelijk werd de bromfietsster over het hoofd gezien door een 25-jarige automobiliste uit Dedemsvaart. Deze verleende haar hierdoor geen voorrang waardoor de aanrijding ontstond. Het meisje werd met een pijnlijke arm ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. (2011028274)

 Jongeren verlenen geen voorrang: door naar Halt

Kampen – In het kader van het project Groep & Kick zijn dinsdag 5 april elf jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar doorgestuurd naar Burau Halt voor een alternatieve straf. Dit gebeurde tijdens een controle op de Engelenbergstraat. De groep fietste over de Engelenbergstraat en ging linksaf de Apeldoornsestraat in. Daarbij werd geen voorrang gegeven aan een auto die rechtdoor wilde rijden. De hele groep werd staande gehouden en kreeg een Halt-verwijzing. (2011028195)

 Jongen aangehouden voor winkeldiefstal

Hardenberg – Een 14-jarige inwoner van Hardenberg werd op dinsdagmorgen 5 april aangehouden in een winkel aan de Admiraal Helfrichstraat. De jongen wordt er van verdacht twee repen chocolade te hebben weggenomen zonder deze bij de kassa te hebben afgerekend. Hij werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (2011028180)

 Bekeurd bij snelheidscontroles

Witharen  – Bij snelheidscontroles op de Stouwe zijn dinsdagmiddag 5 april zes bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u., waar maximaal 60 km/u. gereden mag worden. De controles vonden plaats na klachten van buurtbewoners dat er erg hard gereden wordt. (2011028407)

 Verkeerscontrole

Deventer – Bij een verkeerscontrole op de Holterweg werden op dinsdagochtend 5 april de volgende overtredingen geconstateerd: 1 x Niet handsfree bellen1 x Negeren geslotenverklaring

1 x Rijbewijs niet kunnen tonen

3 x Negeren rood licht 2 x Rijstrookpijl negerenTegen alle overtreders werd proces-verbaal opgemaakt.

(2011028327)

 Getuigenoproep bedrijfsinbraak

Zwolle – De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak bij een bedrijf aan de Grote Voort die maandagavond 4 april rond 19.30 uur plaatvond. Tijdens de inbraak is een onbekend geldbedrag buitgemaakt. Een getuige zag dat drie personen met een bivakmuts de winkel verlieten en vervolgens in een auto wegreden. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (2011028079)

 Winkeldiefstal

Zwolle – Aan de Hogenkampspassage werd dinsdag 5 april een 47-jarige vrouw uit Meppel aangehouden voor winkeldiefstal. Zij probeerde enkele producten mee te nemen uit een supermarkt zonder daarvoor te betalen. De vrouw deed afstand van de spullen. Ze kreeg een winkelverbod voor een jaar en tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt. (2011028294)

 Verkeerscontrole

Zwolle – Dinsdag 5 april tussen 14.00 en 15.30 uur vond er een algemene verkeerscontrole plaats in het centrum van Zwolle. Van één bestuurder werd een wapenstok afgenomen op grond van de Wet wapens en munitie. Er werden in totaal vijftien bekeuringen uitgedeeld: 4x voor rijden door rood licht, 2x voor het niet dragen van de verplichte autogordel, 1x voor het vervoeren van een kind zonder kinderzitje in de auto, 1x voor onverzekerd rijden in een auto en zeven keer voor fietsen in het voetgangersgebied Roggestraat/Diezerstraat. (2011028382)  

 Tijdelijk huisverbod

Zwolle – De politie heeft dinsdag 5 april een 33-jarige man uit Stadshagen aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Zijn 33-jarige partner heeft aangifte gedaan. Zij zou in bijzijn van één van de kinderen zijn mishandeld. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een huisverbod opgelegd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Voor het gezin wordt een hulpverleningstraject gestart. (2011028468)

Actuele dossiers Geen dossiers aanwezig

landelijke dossiers Geen dossiers aanwezig

Artikel delen: