Regio Politie Persberichten van zondag 10 april 2011

Inbraak bij bedrijf

Ommen – In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 april werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Markt. Men kwam binnen door een raam te forceren. Uit het bedrijf werd een geldbedrag van enkele honderden euro’s weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld

Oplichting door zogenaamde ramenwasser

Politie roept mensen op om aangifte te doen

Kampen – In de afgelopen dagen heeft de politie in Kampen al diverse aangiften ontvangen van een glazenwasser die wel geld komt incasseren en geen lader of schoonmaakspullen bij zich heeft maar vervolgens aangeeft dat hij later langskomt om de glazen te wassen maar vervolgens geen ramen komt wassen. Bent u vermoedelijk ook het slachtoffer van deze man? Komt u dan langs bij het politiebureau om aangifte te doen van oplichting. De politie heeft ondertussen een onderzoek ingesteld naar de praktijken van deze man. In deze zaak heeft de politie een 21-jarige Kampenaar aangehouden. De politie is echter nog op zoek naar alle mensen die mogelijk de dupe zijn geworden van deze zogenaamde glazenwasser.(2011029085)

 Inbraak bedrijf

Kampen – In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 april werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Handelsstraat. Men kwam binnen door een raam te forceren. Uit het bedrijf werd een geldbedrag van enkele duizenden euro’s weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2011029729)

 Twee jongens mishandeld

Kampen – Op vrijdagavond 8 april werden aan de Noordweg twee jongens uit Kampen van 14 en 15 jaar door een nog onbekende man geschopt en geslagen. De jongens waren daar samen met een 13-jarige jongen en zaten op het bankje voor de kerk. Volgens hen was de man die hen had geslagen onder invloed van alcohol. Volgens hen was er niets gebeurd en waren zij om onbekende reden door de man geslagen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2011029793)

 Man geslagen

Kampen – Op zaterdagmiddag 9 april werd een 38-jarige Kampenaar geslagen aan het Plantsoen. De man wilde op een bankje gaan zitten waar al drie jongens en een meisje zaten. De man werd uitgescholden en vervolgens door een van de jongens geslagen. (2011029796)

 Man aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering

Kampen – In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 april werd een 35-jarige man uit Kampen aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man had zich bij een horecagelegenheid aan de Korteweg vervelend gedragen en was gevorderd te vertrekken. Dit deed hij in eerste instantie ook maar hij kwam een half uur later weer terug. De man werd aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. (2011029893)

 Inbraak in auto

Hasselt – In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 april werd er ingebroken in een auto aan de Buiten de Venepoort. Uit de auto werden gereedschappen en andere spullen weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.(2011029713)

 Man slaat jongen

Basse – Op zaterdagavond 9 april kreeg de politie een melding dat aan de Oldemarktseweg een 14-jarige jongen uit Steenwijk zou zijn geslagen door een man op een wielrenfiets. De jongen had dit thuis gemeld en hierop was de jongen samen met zijn vader op zoek gegaan naar de man op de fiets. Zij troffen de man aan op de Schansweg. De vader noteerde de gegevens van de wielrenner en gaf aan de man aan dat hij aangifte ging doen. De man, een 41-jarige Steenwijker, verklaarde later aan de politie dat de jongen op de verkeerde weghelft gefietst en dat hij daarom boos was geworden en de jongen een klap gegeven. Hij verklaarde spijt te hebben van het gebeuren. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt. (2011029842)

 Huiselijk geweld

Tuk – Op zaterdagavond 9 april kreeg de politie een melding van een vechtpartij in een woning te Tuk. Een 36-jarige man uit Den Helder had ruzie gekregen met zijn vader en moeder waarbij over en weer klappen waren gevallen. De 36-jarige man werd aangehouden en kreeg een huisverbod.(2011029867)

 Dronken fietser aangehouden

Steenwijk – In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 april werd aan de Tramlaan een 35-jarige man uit de gemeente Steenwijk aangehouden. De man kwam op de fiets bij de politie langsrijden en gaf aan dat hij geen fietsverlichting had. Hierop werd tegen de man gezeg dat hij dan moest gaan lopen waaraan hij geen gehoor gaf. Nogmaals werd aan hem aangegeven dat hij moest afstappen. Ook daarop fietste hij gewoon verder. Op de Tramlaan kon hij worden staande gehouden. De man bleek onder invloed te zijn. Hij blies een F bij de blaasproef op straat. Ook kon hij zich niet legitimeren. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aldaar blies hij 810 ug/l op het ademanalyseapparaat. De man kreeg proces-verbaal voor de wet ID, het rijden zonder fietsverlichting en rijden onder invloed. De man werd thuis gebracht en zijn fiets werd aan het bureau gestald. (2011029870)

 Jongen aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Op zaterdagochtend 9 april werd bij een winkel aan de Van der Capellenstraat een 15-jarige jongen uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had sportkleding uit de winkel weggenomen en deze onder zijn kleding verstopt. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt. (2011029716)

 Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Op zaterdagmiddag 9 april werd bij een winkel aan de Assendorperstraat een 58-jarige Zwolse aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had goederen uit de winkel in haar rugtas gestopt en was vervolgens de kassa gepasseerd zonder deze te betalen. De vrouw kreeg een proces-verbaal voor winkeldiefstal en een winkelontzegging. (2011029803)

 Man aangehouden voor mishandeling

Zwolle – Op zaterdagavond 9 april werd aan de Melkmarkt een 47-jarige Zwollenaar aangehouden voor mishandeling. Hij had bij een horecagelegenheid een medewerker geslagen en was er vervolgens vandoor gegaan. Op de Melkmarkt werd een man aangetroffen die voldeed aan de opgegeven beschrijving. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau. (2011029856)

 Auto klem tussen fietstunnel en lantaarnpaal

Zwolle – In de nacht van zaterdag op zondag 10 april kreeg de politie een melding dat er een auto klem stond bij de fietstunnel aan de Middelweg. Een getuige had gezien dat een man zijn auto tussne de lantaarnpaal en de fietserstunnel weg wilde manoeuvreren. De man was bij de auto aanwezig en blies een F bij de blaasproef op straat. Op het bureau mislukte de ademanalyse meerdere malen waarop er een bloedproef werd gevorderd. (2011029869)

 Twee vrouwen aangehouden voor mishandeling

Zwolle – In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 april kreeg de politie een melding dat bij een horecagelegenheid aan de Jufferenwal een vrouw zou zijn mishandeld. Een 18-jarige vrouw uit Zwolle wilde door een groep mensen naar een 20-jarige vrouw uit Zwolle lopen. Doordat het druk was, reageerden een aantal vrouwen uit het groepje geïrriteerd en duwden ze de 18-jarige vrouw. De 20-jarige vrouw zag dit en riep naar de vrouwen uit het groepje dat ze normaal moesten doen. Hierop werd zij geslagen en aan het haar getrokken en kwam hierdoor ten val. Twee 19-jarige vrouwen uit Steenwijk en Zwolle werden aangehouden voor de mishandeling. De politie heeft een onderzoek ingesteld.  (2011029882)

 Man aangehouden voor mishandeling

Zwolle / In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 april werd bij een horecagelegenheid aan de Jufferenwal een 19-jarige man uit Zwolle aangehouden voor mishandeling. Hij zou een 19-jarige man uit Epe met een bierglas hebben geslagen. (2011029883)

 Man aangehouden voor belediging

Zwolle – in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 april was een agent een aangifte aan het opnemen op de Jufferenwal. Een drietal personen schreeuwden hier echter door heen zodat de agent de aangever amper meer kon verstaan. De drie personen werden aangesproken maar dit had geen effect. Een van de mannen werd apart genomen om hem aan te spreken op zijn gedrag. Ook dit hielp niet waarop de man werd gevorderd om de Jufferenwal te verlaten. Hier waren de andere twee het niet mee eens waarop zij ook werden gevorderd om weg te gaan. Een van hen, een 19-jarige man uit Zwolle vond het daarop nodig om de agent uit te schelden en te beledigen. Hierop werd hij aangehouden voor belediging. Proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt. (2011029892)

 Man aangehouden voor belediging

Zwolle – In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 april kreeg de politie een melding dat er een man vervelend was bij een instelling aan de burgemeester Van Walsumlaan. Aan de man werd gevraagd om weg te gaan maar dit wilde hij niet. Vervolgens begon hij de agenten te beledigen. Hierop werd hij aangehouden voor belediging.(2011029902)

 Man gaat er vandoor na aanrijding

Hardenberg – In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 april vond er een aanrijding plaats op de Haardijk. De bus van een 56-jarige man uit Coevorden werd door een andere auto van achteren aangereden. Hierop stapte de bestuurder van de andere auto uit en had even met de bestuurder gesproken. Besloten werd om de auto’s van de rijbaan af te halen. Hierop ging de bestuurder van de achterste auto er met hoge snelheid via de Hessenweg vandoor in de richting van het centrum van Hardenberg zonder zich bekend te maken. Twee dochters van de 56-jarige man (leeftijden onbekend), die in de bus zaten, klaagden over pijn in de nek en werden door een ambulance voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De man die was doorgereden, een 22-jarige Hardenberger, heeft zich bij de politie gemeld. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

(2011029668) Winkeldiefstal

Slagharen – Bij een winkel aan de Zwarte Dijk werd op zaterdagmiddag een 41/jarige vrouw uit Hoofddorp aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had levensmiddelen uit de winkel in een tas gedaan zonder deze bij de kassa te betalen. Proces-verbaal werd tegen haar opgemaakt.

 Straatroof

Deventer – Op zaterdagmiddag 9 april werd een 58-jarige vrouw uit Deventer van haar portemonnee beroofd. De vrouw stond op de Op de Keizer en zij hield haar portemonnee in haar hand. Zij stond met een kennis te praten toen haar portemonnee uit haar hand werd gegrist door iemand op een scooter. De scooter ging er vandoor in de richting van de parkeergarage. (2011029752)

 Man aangehouden voor bedreiging

Deventer – Op zaterdagavond 9 april werd een 40-jarige Deventenaar aangehouden voor bedreiging. Hij zou zijn 38-jarige ex-vriendin hebben bedreigd met een vuurwapen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2011029837)

 Man mishandeld

Deventer – In een horecagelegenheid aan de Zandpoort werd een 36-jarige man uit Epe op zaterdagavond 9 april mishandeld. De man was van het toilet gekomen en was door een onbekend gebleven persoon geslagen en was buiten weer bij zijn positieven gekomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2011029866)

 Mishandeling

Raalte– In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 april werd bij een horecagelegenheid aan de Almelosestraat een 18-jarige vrouw uit de gemeente Deventer mishandeld. De vrouw verklaarde dat zij samen met een vriendin stond te wachten bij de garderobe toen er drie mannen naar hen toe kwamen en opmerkingen begonnen te maken en te schelden en beledigende taal uitten. Hierop schold de vrouw terug en gaf zij aan dat de mannen weg moesten gaan. Hierop begon een van hen de vrouw te duwen die daarop terug duwde. Vervolgens kreeg de vrouw een klap in haar gezicht en sloeg zij terug. Hierop greep de man haar bij de keel en duwde en sloeg hij haar. Vervolgens kwam de beveiliging en haalde de twee uit elkaar. Een 18-jarige man uit Deventer werd aangehouden voor mishandeling. (2011029901)

Actuele dossiersGeen dossiers aanwezig

landelijke dossiersGeen dossiers aanwezig

Artikel delen: