Gernerpoort geopend!

100411vp.jpg

Kaasgigant Bel-Leerdammer had uit veiligheidsoverwegingen graag gezien dat de Gernerweg afgesloten zou worden voor fietsers. Eind 2010 besloot de gemeenteraad echter dat er niets mis is met de veiligheid op dat stukje fietspad tussen de Rondweg en Wilhelminastraat en dat het fietspad gewoon open moest blijven.

Inmiddels heeft Bel-Leerdammer een joekel van een geluidsscherm laten bouwen om de overlast voor de buurt zoveel mogelijk te beperken. Dat scherm loopt over de hele lente van het terrein en stopt in de tuin van de voormalige directeurswoning die aan de andere kant van de Gernerweg staat. Toch is men er op eenvoudige wijze in geslaagd om die Gernerweg open te houden voor fietsers….

100411a.jpg

Dankzij ‘de Gernerpoort’ kan men nu onder het scherm door fietsen. Men heeft simpelweg een gat in het scherm open gelaten zodat u nog steeds binnendoor kunt. Vervolgens moet u overigens nog steeds flink uit uw doppen kijken als u langs de kaasfabriek fietst. De gemeenteraad mag het dan wel een ‘veilige zone’ vinden maar dat wil nog niet zeggen dat het er lekker relaxed fietsen is.

De gemeenteraad richt liever haar pijlen op de Poppenallee/Vechtbrug waar ook nooit iets gebeurt! Zo`n onbenullig fietspad tussen de Rondweg en Wilhelminastraat is slechts bijzaak…. totdat er écht iets gebeurt.

Het aantal vrachtwagens dat het terrein op- en af gaat is namelijk niets minder geworden. En ik weet zeker dat u een chauffeur liever voorrang geeft dan dat u onder zijn of haar vrachtwagen terecht komt (ook al heeft u voorrang). Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje….

100411b.jpg

Afgelopen week zag ik nog iemand snel even een vrachtwagen voorbij fietsen terwijl deze stond te wachten tot het hek open ging… Als het hek 5 seconden eerder open was gegaan had deze fietser een serieus probleem….. Hij zat namelijk volledig in de dode hoek van de chauffeur! En zo gaat het telkens (toevallig) weer goed.

 

Met dank aan FV van Bel-Leerdammer voor de foto`s

Artikel delen: