Kwalificatiewedstrijden Jeugdbrandweer

jeugdbrandweer_1.jpg

ZWOLLE – Op zaterdag 16 april 2011 worden de hele dag in Zwolle kwalificatiewedstrijden van de Stichting Jeugdbrandweer Nederland (SJBN) gespeeld. De SJBN organiseert jaarlijks de Nederlandse Kampioenschappen Jeugdweer. Zaterdag staan 23 Jeugdbrandweerkorpsen in de startblokken voor de wedstrijden Aspiranten Lagedruk en Aspiranten Hogedruk. De korpsen komen uit heel Nederland; van Dalfsen tot Venlo en van Vlaardingen tot Nijverdal.

De wedstrijden worden gespeeld van 09.00 tot 16.15 uur (met een pauze van 12.15 tot 13.15 uur). De prijsuitreiking is rond 17.15 uur in Café Timeless in de Voorstraat. 

De wedstrijd in Zwolle, een coproductie van de SJBN en Jeugdbrandweer Zwolle, is één van de in totaal negen voorrondes. Uit alle voorrondes gaan 20 ploegen door naar de halve finales (juni 2011). Tien ploegen spelen uiteindelijk de finales eind september en begin oktober 2011.

 

In Nederland zijn meer dan 150 Jeugdbrandweerkorpsen actief. In deze korpsen worden jongens en meisjes een aantal aspecten van het brandweervak bijgebracht. Daarbij is een van de doelstellingen dat kinderen door kunnen stromen naar de vrijwillige- of beroepsbrandweer.

Bron: weblog Zwolle

Artikel delen: