Regio Politie Persberichten van donderdag 14 april 2011

Mishandeling

Ommen – Op woensdagochtend deed een 38-jarige man uit Zevenaar aangifte van mishandeling. Hij was bij een winkel aan de Schurinkhof geweest om een automaat die in de winkel stond op te halen. De medewerker in de winkel was het daar niet mee eens en greep hem volgens de aangever bij de keel. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Man aangehouden voor hennepteelt

Steenwijk – Een 39-jarige inwoner van Steenwijk werd op woensdagmiddag 13 april aangehouden. In een schuur bij de woning van de man werd een hennepkwekerij en ruim 150 planten aangetroffen. Daarnaast wordt de man verdacht van diefstal van de stroom. De man werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De planten en apparatuur werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. (2011031215)

 Tas gestolen uit fietstas

Hasselt – Een 52-jarige inwoonster van Hasselt deed op woensdag 13 april aangifte van diefstal van haar tas. De vrouw had haar tas tien minuten onbeheerd achtergelaten in haar fietstas bij een supermarkt aan de Buiten de Venepoort. Toen zij rond 16.30 uur bij haar fiets terugkeerde bleek de tas met o.a. haar mobiele telefoon, weg te zijn. (2011031322)

 Vrouwen aangehouden na plakken prijsstickers

Kampen –  Twee inwoonsters van Kampen van 25 en 33 jaar werden op woensdagmiddag 13 april aangehouden in een winkel aan de Oudestraat. De vrouwen worden er van verdacht prijsstickers van goedkopere producten te hebben geplakt op artikelen die zij vervolgens bij de kassa aanboden. De vrouwen werden ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hen opgemaakt. (2011031152)

 

Inbraak in winkel

Hardenberg – Bij een winkel aan de Voorstraat werd in de periode tussen 11 en 13 april ingebroken. Men kwam binnen door een toegangsdeur te forceren. Er werd een nog onbekende hoeveelheid zaken weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2011031028)

 Mannen aangehouden voor huiselijk geweld

Deventer – Een 30-jarige inwoner van Deventer werd op woensdagochtend 13 april aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt er van verdacht zijn 26-jarige vriendin te hebben mishandeld. Ook een 41-jarige inwoner van Deventer werd op woensdagmiddag aangehouden voor huiselijk geweld. Hij wordt er van verdacht zijn 38-jarige echtgenote te hebben mishandeld. De mannen werd ingesloten op het bureau. Voor beide stellen zal een hulpverleningstraject worden opgestart. (2011030937/2011031228)

 Onder invloed zonder rijbewijs

Deventer – Op de Snipperlingsdijk werd op woensdagmiddag 13 april een 54-jarige automobilist uit Deventer aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol en was met zijn auto tegen tegen een andere auto gebotst. Bij controle bleek het rijbewijs van de man al geschorst te zijn voor rijden onder invloed. Bij de ademanalyse op het bureau blies de man 195 ug/l. Hij kreeg proces-verbaal opgemaakt. (2011031217)

 Man aangehouden voor brandstichting

Zwolle – Op woensdagmiddag 13 april kreeg de politie een melding dat bij een instelling aan de Nijverheidstraat een man geprobeerd had een matras in brand te steken. De man was met wierookstokjes in de weer geweest en had hierbij brandplekken veroorzaakt in een matras. De man werd aangehouden voor poging brandstichting. (2011031067)

 Inbraak in auto

Zwolle – Op woensdagavond 13 april werd er ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Luttenbergstraat. Uit de auto werd een kledingzak met inhoud weggehaald. Daarna zou er een persoon op een fiets zijn weggefietst. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2011031251)

 Inbraak in auto

Zwolle – Op woensdagavond om uur werd er ingebroken in een auto die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de Hoogstraat. Toen de eigenaresse van de auto terugkwam bij het voertuig, zag zij een man in haar auto zitten. Zij riep dat de man uit de auto moest gaan hetwelk hij deed waarna hij er vandoor ging in de richting van de rotonde (Harm Smeengekade). De man had een zwarte vuilniszak in zijn handen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2011031277)

 Man aangehouden voor openbare dronkenschap

Zwolle – In de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 april werd een 50-jarige Zwollenaar op de Assendorperstraat aangetroffen. De man was haast niet aanspreekbaar en gaf aan dat hij alcohol had gedronken. De man werd aangehouden voor openbare dronkenschap en meegenomen naar het bureau waar hij zijn roes kon uitslapen.

Artikel delen: