Van goudvis tot neushoorn

De auto en paardentrailer zijn ingericht en voorzien van reclame. En nu klaar voor inzet als dierentaxi.

salamanca-bastards5.jpg

DALFSEN – Salamanca Bastards is gestart als dierentaxi. Het vervoeren van Paarden honden en katten zal de hoofdzaak zijn voor de dierentaxi met de naam SALAMANCA-BASTARDS. Maar als er vraag is vervoeren Hetty Bouwhuis en Dick Kelder ook geiten, schapen en andere dieren en verzorgen uw huisdier tijdens b.v. Vakantie.

 Het tweetal is gestart met haar nieuwe dierentaxibedrijf met als werkgebied Dalfsen Ommen en Zwolle.

Met deze onderneming hopen ze aan een groeiende behoefte te voldoen, want de vraag naar dierenvervoer blijkt toe te nemen verteld Kelder, Veel mensen hebben geen beschikking over een auto of hebben gewoon geen tijd. Even naar de Dierenarts de trimsalon of het pension is voor velen te tijdrovend. Ook even met uw huisdier in de taxi is vaak al een probleem.

salamanca-bastards2.jpg

Hetty is chauffeuse bij de dierenambulance en tevens afdelingsinspecteur vd afdeling noord overijssel en kwam samen met Dick op het idee van het dierentaxi vervoer. Zo kwam het voor dat een vrouw belde voor haar slecht lopende hond welke naar de dierenarts moest, omdat ze zelf geen vervoer had gaf dit problemen. En juist voor deze gevallen is de dierentaxi gestart.

Bij Bouwhuis kwam het idee op om deze dienst te verzorgen en door goed contact met Kelder is dit na een half jaar gerealiseerd tot een bedrijfje ‘Salamanca Bastards’ is via stickers op de bestelbus geplakt en ook de paardentrailer is voorzien van reclame-uitingen.

salamanca-bastards3.jpg

De opmerkelijke bedrijfsnaam deed Hetty op in Spanje. Vanuit de Spaanse studentenstad haalde ze met 2 collega’s een aantal zwerfhonden naar Nederland. “De naam is daarna altijd blijven hangen. Nu komt-ie goed van pas. Bovendien, je hebt ook het televisieprogramma Benidorm Bastards. We denken zo meer publiciteit te krijgen.”

Het tweetal rijdt vanuit Dalfsen en Ommen  – Kelder komt uit Ommen, Bouwhuis uit Dalfsen – met een bestelbus en de paardentrailer door de regio. Eerst maar kijken of het experiment, want dat is het in eerste instantie, aanslaat. Als de drempel eenmaal gepasseerd is kan het maar zo een gat in de markt zijn. Alles kan. Van goudvis tot neushoorn, zeggen we weleens gekscherend.

 

salamanca-bastards4.jpg

Naast de taxiritjes – vijftien euro starttarief, 75 cent per kilometer – mikt Salamanca Bastards ook op uitvaartverzorging. “In Deventer zit een dierencrematorium. Niet de meest leuke ritjes, maar het hoort er wel bij.” En mocht U alleen maar iets te melden hebben over gewonde dieren of dierenkwelling dan kunt U ook terecht bij de dierentaxi want beide mensen zijn grote dierenliefhebbers en willen de dieren graag helpen.

www.salamancabastards.nl

 

salamanca-bastards1.jpg

Dick en Hetty

Artikel delen: