Dodenherdenking op 4 mei met Con Amore

con_amore.jpg

LEMELERVELD – Op 4 mei wordt er traditiegetrouw een ogenblik stilgestaan bij alle (oorlogs)slachtoffers. Niet alleen zij die in de periode 1940-1945 vielen, maar ook de burgers en militairen die vandaag de dag door oorlogsgeweld om het leven komen.

Voor dit speciale moment organiseert het gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld dit jaar op 4 mei een concert in de Brugkerk in Lemelerveld, waarbij onder meer het Requiem van Michael Haydn ten gehore zal worden gebracht. eld.

Het koor wordt daarbij ondersteund door een aantal gastzangers en de solisten Yvonne Boerdam (sopraan), Mylène Kroon (alt), Aart Mateboer (tenor) en Lars Terray (bas). De begeleiding is in handen van organist Bert Bootsma en concertpianist Tjako van Schie. In het najaar van 2010 is Con Amore, dat onder leiding staat van dirigent Wim van Lenthe, begonnen met het instuderen van deze bijzondere compositie van Michael Haydn. Het programma begint om 19.30 uur.Tijdens het voorprogramma zal Con Amore een aantal passende composities zingen. Een paar minuten voor acht stopt het koor en wordt er rechtstreeks contact gezocht met de Dam in Amsterdam om aan te sluiten bij de twee minuten stilte die in acht wordt genomen. Na de kranslegging op de Dam voert het koor het Requiem van Haydn uit. Na afloop is er gelegenheid om samen koffie te drinken. De entreeprijs is € 7,50, inclusief de koffie. Kaarten zijn in voorverkoop te krijgen via het e-mailadres cahaydn@gmail.com.Con Amore heeft de laatste jaren meer van dit soort bijzondere projecten uitgevoerd, waaronder het Requiem van Gabriël Fauré en Die Sieben Worte Jesu am Kreuz van César Franck. Daarbij blijkt iedere keer weer hoe goed dit soort composities bij dit koor passen. Dit jaar bestaat Con Amore 50 jaar en dat is een aanleiding voor het koor om iets extra’s te doen, zoals onder meer dit 4-mei-concert in Lemelerveld.

Artikel delen: