VVD pleit voor verruiming bedieningstijden sluizen

Regio – De VVD Vechtdal gaat voor bevaarbaarheid en ruimere bedieningstijden van de sluizen in de Vecht. De lokale afdelingen van de VVD in Dalfsen, Ommen en Hardenberg hebben samenwerking gezocht op een aantal punten die Vechtdalbreed opgepakt dienen te worden.

 

 

  De Vecht verbindt Hardenberg, Ommen en Dalfsen op unieke wijze. De bevaarbaarheid zou echter een stuk beter kunnen. Watersport kan een toegevoegde waarde hebben voor het toeristisch product in de regio. Een beter bevaarbare Vecht zou een enorme impuls aan de regionale economie kunnen geven. De doorgaande bevaarbaarheid vanaf Junne stroomopwaarts richting Hardenberg en aansluiting met Groningen, Drenthe en de Kop van Overijssel is op dit moment een actueel punt waaraan wordt gewerkt.

Hangende deze plannen kan de bevaarbaarheid tussen Zwolle en Ommen snel en eenvoudig worden verbeterd door simpelweg de bedieningstijden van de sluizen bij Vechterweerd en Vilsteren en de brug bij Dalfsen, met name in het weekend (voorjaar/zomer), te verruimen. Er zijn daartoe succesvolle gesprekken gevoerd. Ook hiervoor heeft VVD Vechtdal zich sterk gemaakt.(bron hardenberg.nu)

Artikel delen: