Ludieke opening Sportpark Geerdinkserf

geer1.jpg

DALFSEN – In aanwezigheid van bestuurders van meerdere sportverenigingen en de oranjevereniging, wethouder Agricola en enkele tientallen buurtbewoners is zaterdagmiddag onder werkelijk prachtige weersomstandigheden het Sportpark Geerdinkserf op ludieke wijze geopend. 

 

geerdinkserfsport.jpg

De buren van de Geerdinkserf (zuid) hebben met een knipoog naar de ontwikkelingen rondom het sportpark Gerner, het meersportenplein en het evenemententerrein voor hun straatversiering rond koninginnedag flink uitgepakt op deze actuele Dalfser thema’s.

geer2.jpg

Onder het motto “bij ons kan het wel (snel)” is zaterdagmiddag de straat door vele buren in een paar uur tijd aangekleed met onder andere maquettes van sportvelden, afbeelden van verenigingslogo´s, voetbalplaatjes, een halfpipe en een voetbalgatenwand.

geer3.jpg

De buren, jong en oud, hebben tijdens een paar gezellige zaterdagmiddagen de creaties voorbereid, daarbij gebruik makend van materiaal en financiele ondersteuning van enkele sponsoren. ‘Bij een nieuw sportpark hoort ook een officiele opening’ was de gedachte van enkele buurtbewoners, afgelopen zaterdagmiddag was het zover.

geer4.jpg

Na de ontvangst in de volle feesttent op het evenemententerrein en het tekenen van de gastenlijst moesten de bestuurders van de schietsportvereniging Vechtdal (Jan Kasper), handbalclub MizuAiWai (Bart van Steen), tennisvereniging DLTC (p/o Fred Ruiter), hockeyclub MHC (Tom Volkers), de voetbalverenigingen SV Dalfsen (Jos Ramaker) en ASC’62 (Jurrie van Keulen) en de oranjevereniging samen met Wethouder Klaas Agricola op de voetbalgatenwand uitmaken wie het sportpark mocht openen.

geer5.jpg

Uiteindelijk was het Jurrie van Keulen, toch al in een goed humeur na de overwinning en daarmee zekere handhaving van het eerste elftal van ASC´62, die de eer te beurt viel om het sportpark te openen. Na het doorknippen van een lint volgde een wolk van confetti, bruisende champagne en een luid applaus. De aanwezige gasten werden vervolgens volkomen verrast met de benoeming tot ereburger van de Geerdinkserf en werden door de buurtkinderen voorzien van de daarbij behorende versierselen! Na een rondleiding over het sportpark begafen de aanwezigen zich weer naar het evenemententerrein voor een hapje en een drankje, waarbij de aanwezigen de Oranjevereniging veel succes toewensten bij alle inspanningen die zij doen om voor iedereen een goed koninginnedagprogramma neer te zetten.

Artikel delen: