Koninginnedag 2011 in Nieuwleusen spetterend evenement!

NIEUWLEUSEN – De Oranjevereniging Nieuwleusen biedt dit jaar weer een goed gevuld programma aan op Koninginnedag. Er zal begonnen worden met een ontbijt bij de Grote Kerk. Naast de traditionele aubade en de optocht met versierde fietsen staat er ook weer het Oranje POP op het programma. Tevens zal er een boodschappenactie zijn waarbij 4 waardebonnen verloot worden van 50 euro, te besteden bij Plus Bakker en C1000 De Groot. 

Nieuw dit jaar is het Oranjeconcert in de Grote Kerk van de Chr. gemengde zangvereniging ‘Sursum Corda’.

Om Koninginnedag 2011 met een goed gevulde maag te beginnen worden alle inwoners van Nieuwleusen uitgenodigd aan te schuiven bij het gezamenlijke ontbijt bij de Grote Kerk van 9.00 tot 10.00 uur. Het ontbijt wordt mede mogelijk gemaakt door Plus Bakker en C1000 De Groot.

Kinderen die mee willen doen aan de optocht voor versierde fietsen kunnen zich om 9.30 uur opstellen voor de jurering bij het ‘Olde Gemientehuus’. Aansluitend vindt hier om 10.00 uur de traditionele aubade plaats. Dit zal gebeuren met medewerking van ‘De Diekbloazers’ uit Blankenham. Wanneer de aubade is voltooid zal de optocht van versierde fietsen ook onder begeleiding van ‘De Diekbloazers’ vertrekken.

Vanaf 11.00 tot 11.30 uur kunt u bij het ‘Olde Gemientehuus’ de mooie tonen van ‘De Diekbloazers’ verder beluisteren.

Nadat de laatste tonen van ‘De Diekbloazers’ hebben mogen klinken, zal er vanaf 11.30 tot aan 14.30 uur een pauze worden ingelast om daarna verder te trekken naar het Palthebos.

Vanaf 13:00 uur kunt u ook deelnemen aan de auto- en fietrit welke georganiseerd is door hand en hand. De fietstocht is ongeveer 30 km lang en onderweg staan vragen. De autorit is ongeveer 80 km en ook hier moeten vragen worden beantwoord. Door de beste deelnemers zijn prachtige prijzen te winnen. Ook voor de kinderen zijn er prijzen te verdelen bij zowel de fiets- als de autotocht. U kunt u inschrijven tot 14:00 uur bij de CR de Viersprong in Nieuwleusen.

Bij de bult in het Palthebos zal dan om 14.30 uur het Oranje POP los barsten. De bands die hun livemuziek aan de menigte zullen vertonen zijn o.a.: Bleusrockband Guts, Bowl, Wouter Kouwen en Southern Style en in de pauze kunt u spetterende shows verwachten van Helios. Voor de kinderen is er schminken, een springkussen en een stormbaan. Onder het gehele Oranje POP kunt u genieten van een hapje en drankje.

Verder is er dit jaar een boodschappenactie. Er worden 4 waardebonnen van 50 euro verloot, te besteden bij Plus Bakker of C1000 De Groot. Bij besteding van 50 Euro of meer bij Plus Bakker of C1000 De Groot ontvangt u een deelnameformulier. Om 16.00 uur worden in het Palthebos de winnaars bekend gemaakt.

Wanneer om 19.00 uur het Oranje POP stopt is het feest nog niet afgelopen. Nieuw dit jaar is dan ook het Oranjeconcert van de Chr. gemengde zangvereniging ‘Sursum Corda’. Het Oranjeconcert zal om 20.00 uur beginnen in de Grote Kerk te Nieuwleusen.

Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken: www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl Graag tot ziens op Koninginnedag 2011!

Artikel delen: