het Vecht Gospel Festival

burgemeesterdsc_0528.jpg

Afgelopen zaterdag werd in De Trefkoele Dalfsen het Vecht Gospel Festival gehouden. Bezoekers en deelnemers waren erg enthousiast over deze eerste editie van het Festival. Met name de goede sfeer, hoog niveau van de deelnemende gospelkoren &- bands, mooie ambiance en strakke organisatie waren na afloop veel gehoorde reacties .

Vanaf half tien gaven 22 gospelkoren en gospelbands korte concerten in verschillende hallen. Rond 18:00 heeft de burgemeester van Dalfsen dhr. Han Noten de Vecht Gospel Award uitgereikt. Het festival werd om 20:00 uur afgesloten met concerten van Gerald Troost, Newday, Dance4Him en Rend Collective Experiment. Ondanks het mooie weer kwamen er toch zo’n 1000 bezoekers en deelnemers op het evenement af. De organisatie was in handen van Jan Schoonhoven van concert-, evenementen- en artiestenbureau Mastermind4you. Het werd een geslaagde dag met een grote variëteit aan muziekstijlen en uitvoeringen. Het is duidelijk dat Nederland barst van de gospeltalenten, en ook de kwaliteit van muziek en performance is uitzonderlijk te noemen.

Dat er behoefte bestaat aan een podium voor gospelkoren &-bands, blijkt wel uit de vele aanmeldingen voor de 1e editie van het Vecht Gospel Festial. Alle 22 deelnemersplaatsen waren binnen 2 weken vol geboekt. Totaal 350 deelnemers lieten hun muzikale kwaliteiten op dit festival horen. Het organisatiebureau Mastermind4you uit Oudleusen heeft nu al aanmeldinge voor de 2e editie in 2012.

Naast deze optredens was er de gehele dag een markt en kinderplein met theater Operation Rescue. Ook de belangstelling voor de diverse workshops ( zangtechniek, groove in de muziek, A capella zang en songwriting), gegeven door Thalita Nawijn, Henk Doest, Ellen Bakker en Hans Jonker was enorm.

Rond 18:00 uur heeft de burgemeester van Dalfsen dhr. Han Noten de Vecht Gospel Awards en de publieksprijs uitgereikt. De winnaars waren, in de categorie Gospelkoren Romans Twelve uit Katwijk en in de categorie gospelbands The Servants uit IJsselmuiden. De publieksprijs ging naar Root 7 uit Den Ham.

Het festival werd om 20:00 uur afgesloten met een groots concert met optredens van Gerald Troost, Newday, Dance4Him en Rend Collective Experiment. Dank zij een stimuleringssubsidie van de Provindie Overijssel is het Vecht Gospel Festival uitgegroeid tot een uniek festival die in Nederland kan worden toegevoegd aan de lijst van bestaande festivals, zoals EO Jongerendag en Xnoizz Flevo Festival.

Artikel delen: