Met de Trabant door Salland en Twente in Heino

HEINO – Met de trabant langs de mooiste plekjes van Salland en Twente!  Op zondag 1 mei 2011 organiseert de Trabantclub Nederland voor de 3e keer de Salland Rit, waarbij een bonte stoet van Trabanten door Salland en Twente zal rijden! De eigenaren starten om 12.00 uur vanaf het Marktplein van Heino. Vanaf 11.00 uur staan de Trabanten geparkeerd op het Marktplein zodat iedereen ze goed kan bekijken.

 

De bonte stoet van Trabanten gaat langs de mooiste plekjes, kastelen en boerenhoeves van Salland, waaronder Daarle, Hellendoorn en Nieuw-Heeten. Na de rit kan worden gegeten bij café Marktzicht in Heino. De tocht is ongeveer 65 kilometer lang.

Symbool voor soberheid

In 1958 begint men in de Sachsenring autofabriek in Zwickau (toenmalige DDR) aan de productie van deze ‘volkswagen’. Een prijsvraag moet beslissen welke naam de gezinsauto zou krijgen. Gekozen wordt voor de naam ‘Trabant’. Ten eerste omdat Trabant ‘makker of metgezel’ betekent en ten tweede omdat een aantal dagen voor de nulserie, de eerste Russische Spoetnik werd gelanceerd. Deze wordt ook wel ‘Erdtrabant’ genoemd. De auto heeft een tweetaktmotor en een uit kunststof geperst chassis. Tot 1991 worden er drie miljoen Trabanten geproduceerd.

Trabant Club Nederland

De Stichting Trabant Club Nederland is de eerste en enige merkgebonden Club voor Trabantrijders en Trabantliefhebbers in Nederland. Meer informatie over de Trabant Club Nederland vind je op de website www.trabantclubnederland.nl.

Datum: 01 Mei 2011

Tijdstip: 12.00 uur

Adres: Marktplein

Plaats: Heino

Website: www.trabantclubnederland.nl

Artikel delen: