College Dalfsen wil parkeerplaatsen station verdubbelen

DALFSEN krijgt 86 extra parkeerplaatsen. Het college van de gemeente Dalfsen wil het huidige parkeerterrein bij het station in Dalfsen verder uitbreiden met nog eens 86 parkeerplaatsen. Dit betekent een verdubbelding tot 172 plaatsen. Het college is van mening dat het aantal parkeerplaatsen uitgebreid moet worden.

Het huidige aantal is niet voldoende. Dit is gebleken uit tellingen die zijn verricht en enquêtes die zijn gehouden door de Nederlandse Spoorwegen bij het station in Dalfsen. De bezettingsgraad van het parkeerterrein gaat nu op werkdagen richting de 100%. Het blijkt met name te gaan om personen die werkzaam zijn in Zwolle en in Dalfsen opstappen. Ook wordt het huidige parkeerterrein gebruikt als startpunt voor diverse recreatieve fietsroutes.

De gemeente Dalfsen heeft een aantal jaren geleden het gebied aan de voorzijde (noordoostzijde) van het station opgewaardeerd. Zo is de Stationsweg verlegd, zijn er meer verharde parkeervoorzieningen en een zogenaamde “TOP” (toeristische opstapplaats) aangelegd. In totaal zijn er 86 parkeerplaatsen aangelegd. Het aantal reizigers dat in Dalfsen op de trein stapt is echter behoorlijk toegenomen vanwege de goede parkeervoorzieningen. Gebleken is dan ook dat het huidige aantal parkeerplaatsen te weinig is.

Financiën

De kosten hiervan worden geraamd op EUR 265.000,– In het kader van het Actieplan “Groei op het spoor” komt onze gemeente in aanmerking voor een subsidie op deze kosten van EUR 185.000,–. Het college vraagt de gemeenteraad om de kosten voor de gemeente, zijnde een bedrag van EUR 80.000,–, ten laste te brengen van de reserve bovenwijkse voorzieningen.

Artikel delen: