Regio Politie Persberichten van koniginnedag zaterdag 30 april 2011

Vrachtwagen vernielt bovenleiding; treinverkeer gestremd

Staphorst – Bij de spoorwegovergang ter hoogte van de J.J. Gorterlaan trok vrijdagmiddag 29 april een vrachtwagenchauffeur met zijn lading de bovenleiding van het spoor kapot. Daardoor werd de overgang gestremd en liep het treinverkeer forse hinder op.

ProRail is de gehele middag en het begin van de avond bezig geweest met herstelwerkzaamheden. Rond 20.00 uur kwam het treinverkeer weer op gang. Het KLPD onderzoekt de exacte toedracht en zorgt voor verdere afhandeling in deze zaak.

Snorfietser onder invloed ten val

Genemuiden – Een 45-jarige snorfietser uit Genemuiden raakte vrijdagavond 29 april gewond, toen hij met zijn voertuig ten val kwam. De man reed op de Oostenbrugstraat, zwaaide naar een bekende en raakte vermoedelijk met zijn voetsteuntje de stoeprand. Daardoor kwam hij ten val. Omdat de man onder invloed van alcohol bleek te zijn, werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. De uitslag daarvan is nog niet bekend. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2011036715)

Man aangehouden voor mishandeling

Genemuiden – Zaterdagochtend 30 april omstreeks 02.30 werd een 19-jarige man uit Genemuiden aangehouden voor mishandeling. Politiemedewerkers waren opgeroepen om te gaan naar de Achterstraat omdat daar een vechtpartij zou plaatsvinden. Ter plaatse bleken er meerdere opstootjes gaande te zijn. Terwijl de politiemedewerkers op een van de groepjes afliepen, zagen zij dat de 19-jarige man op de Langestraat een klap uitdeelde aan een jongen uit een andere groep. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (2011036799)

Man aangehouden voor bedreiging

Genemuiden – Op de Langestraat werd zaterdagochtend 30 april een 21-jarige man uit Genemuiden aangehouden voor bedreiging. De man wilde vanuit een horecagelegenheid een glas mee naar buiten nemen. Toen hij hier door een personeelslid over werd aangesproken, uitte de man diverse bedreigingen en wilde hij de medewerker te lijf gaan. Daarop werd de man, onder hevig verzet, door twee personeelsleden naar buiten gewerkt. Daar liepen op dat moment twee politiemedewerkers te surveilleren die de man overnamen en aanhielden. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten en kan proces-verbaal tegemoet zien. (2011036806)

Man aangehouden voor niet voldoen aan bevel/vordering

Genemuiden – Aan de Gedempte Heve werd zaterdagochtend 30 april een 20-jarige man uit Genemuiden aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man was eerder die avond betrokken bij opstootjes aan de Achterstraat. Daar werd hij al gevorderd weg te gaan. Hij gaf hier echter geen gehoor aan. Omdat de aanwezige politiemensen op dat moment bezig waren met de aanhouding van een 19-jarige Genemuidenaar voor belediging, kon deze man niet worden aangehouden. Bij een andere melding van een vechtpartij stond dezelfde man op het kerkplein en was hij wederom vervelend aanwezig. Hierop werd hij wederom gevorderd, ditmaal om de binnenstad te verlaten. Ook ditmaal gaf hij geen gehoor aan de vordering. De man werd later door een motoragent opnieuw aangetroffen. Ondanks een nieuwe ontsnappingspoging kon hij worden aangehouden. Daarbij kon de man het niet nalaten om de politiemensen flink uit te schelden. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten en krijgt proces-verbaal aangezegd. (2011036817)

Man aangehouden voor bedreiging met mes

Kampen – Aan de Plantage werd zaterdagochtend 30 april een 26-jarige man uit Boedapest (Hongarije) aangehouden voor bedreiging. De man had eerder die nacht een horecamedewerker bedreigd met een mes. Bij zijn fouillering werd inderdaad een mes aangetroffen. De man is voor nader onderzoek ingesloten en krijgt proces-verbaal aangezegd. (2011036746)

Inbraak in winkels/bedrijven

Zwolle – Bij een horecagelegenheid aan de Pijmanstraat werd op vrijdag 29 april omstreeks 04.00 uur ingebroken. Daarbij werd een geldbedrag buitgemaakt. De daders zijn binnengekomen door een schuifpui te forceren en hebben daarna alle ruimtes doorzocht. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld. (2011036485)

Zwolle – Bij een winkel aan de Van der Capellenstraat werd diezelfde ochtend eveneens ingebroken. Daar kwam men binnen door de achterdeur te forceren. Er wordt een geldbedrag vermist. Ook hier doet de politie nader onderzoek.(2011036492)

Zwolle – Bij een bedrijf aan de Graham Bellstraat werd in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 april ingebroken. Om binnen te komen hebben de daders een hek geforceerd. Daarna zijn diverse auto-onderdelen ontvreemd. Het totale schadebedrag is nog niet bekend. Ook bij een naastgelegen bedrijf werd een hek geforceerd. Hier lijkt vooralsnog niets vermist. Er is een onderzoek gestart naar de daders.(2011036498/529)

Man aangehouden voor negeren winkelverbod

Zwolle – Vrijdagmiddag 29 april werd een 49-jarige Zwollenaar aangehouden voor het negeren van een winkelverbod. De man, die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, veroorzaakte overlast in een supermarkt aan het Klein Grachtje en werd daarop door personeel aangehouden. Omdat de man eerder al een winkelverbod voor deze supermarkt uitgereikt had gekregen, werd hij meegenomen naar het bureau. Daar is proces-verbaal tegen de man opgemaakt. Hij is ter ontnuchtering ingesloten en zal op een later tijdstip worden gehoord. (2011036578)

Man aangehouden voor belediging

Zwolle – Vrijdagavond 29 april werd een 33-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden voor belediging. Eerder die avond uitte de man diverse beledigingen in de richting van een politiebiker die verkeerstoezicht hield na de voetbalwedstrijd FC Zwolle – FC Den Bosch. De man kon diezelfde avond in zijn woning in Zwolle-Zuid worden aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (2011036712)

Meerdere aanhoudingen tijdens Koninginnenacht Zwolle

Zwolle – Tijdens Koninginnenacht werden in de binnenstad in totaal zes personen (personalia nog onbekend) aangehouden. Ook werd er twintig keer bekeurd voor wildplassen. Na een vechtpartij op het Rodetorenplein was de sfeer gespannen en waren er wat opstootjes. Een aantal personen zorgde hierbij herhaaldelijk voor onrust. Om te voorkomen dat de zaak zou escaleren, werden uiteindelijk twee vrouwen en een man aangehouden voor belediging en een man voor ambtsbelemmering. Medewerkers van de bereden politie hielden op de Steenstraat en de Luttekestraat bovendien nog twee mannen aan voor belediging. Zij kunnen allen proces-verbaal tegemoet zien.(2011036807)

Man aangehouden voor belediging

Deventer – Op de Singelstraat werd vrijdagmiddag 29 april een 32-jarige man uit Deventer aangehouden voor belediging. De man kreeg een bekeuring omdat hij overstak terwijl het verkeerslicht op rood stond. Daarop schold hij de politiemedewerkers meerdere malen uit. Vervolgens gooide hij ook zijn sigaret op de grond. Toen hij ook daarvoor een bekeuring kreeg, begon de man opnieuw te schelden. Dit deed hij herhaaldelijk en ten overstaan van diverse omstanders. Daarop werd de man aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2011036642)

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

Deventer – Na een melding van overlast werd op de Beestenmarkt een 37-jarige Deventenaar aangehouden voor openbare dronkenschap. De man had op de Brinkgreverweg met een steen in de hand rondgelopen en geroepen dat hij iedereen dood zou maken. Toen agenten hem aantroffen, bleek hij zwaar onder invloed van alcohol. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en kan proces-verbaal tegemoet zien. (2011036672)

Man aangehouden voor niet voldoen aan bevel/vordering

Deventer – Op de Brink werd zaterdagochtend 30 april een 26-jarige Deventenaar aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man was betrokken bij een opstootje in een horecagelegenheid en werd er daarop uitgezet. Buiten bleef hij echter de confrontatie opzoeken met een andere man. Omdat de man onder invloed verkeerde en zich erg opgefokt gedroeg, werd hij gevorderd de Brink te verlaten. Hieraan gaf hij, ondanks herhaaldelijk vorderen, geen gehoor. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (2011036765)

Inbraak bij bedrijf

Heeten – bij een bedrijf aan de Dorpsstraat werd in de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 april ingebroken. Men is binnengekomen door een deur te forceren. Binnen in het pand is alles doorzocht en overhoop gehaald. Onduidelijk is nog of er zaken worden vermist. Er is een nader onderzoek ingesteld. (2011036463)

Artikel delen: