20 mei: Duurzame energie in de regio door Innofood

HOONHORST – ZWOLLE – Energie als streekproduct. Voor zowel consumenten en producenten is het aantrekkelijk om op regionaal niveau samen te werken rond duurzame energie. Je weet waar je energie vandaan komt en waar het naar toe gaat. Gezamenlijk werken aan energievoorziening in de regio heeft ook een samenbindend effect. Hoe ziet dat in de praktijk eruit? Welke partijen zijn er bij betrokken, hoe werken ze samen en wat zijn de kansen en de knelpunten?

 

 

Datum: vrijdag 20 mei 2011, 9.30 – 16.30 uur

Locatie: Vertrek om 9.30 uur vanaf station Zwolle (uitgang Zuid)

Kosten: € 50,- (inclusief lunch)

Organisatie: CLM alleen voor leden

Succesvolle voorbeelden

In deze ‘Standplaats.PL’ gaan we naar drie locaties waar op regionaal niveau wordt samengewerkt rond duurzame energieproductie.

1. Hoonhorst

Het dorp Hoonhorst is in 2010 bekroond met het predikaat Duurzaam Dorp Overijssel. De warmte van een compostbedrijf droogt houtsnippers, die op hun beurt kerk en dorpshuis verwarmen. Op het sportterrein brandt LED verlichting op zonnepanelen. Deze en andere duurzame energieprojecten bekijken we onder leiding van Timo Veen van Stichting Duurzaam Hoonhorst 2050.

2. ‘Groene opwekker’ van Greenchoice

Onder voorbehoud. Binnenkort meer informatie

3. Koekoekspolder

Aardwarmte wordt gezien als een veelbelovende energiebron voor de toekomst. In de Koekoekspolder werken drie tuinders samen rond aardwarmte. We bekijken de locatie en bespreken hoe de samenwerking tussen de tuinbouwbedrijven is ontstaan en opgezet, en wat de rol is geweest van de gemeente Kampen en de provincie Overijssel.

Klik hier voor het programma en aanmelden 09.30 Ontvangst op station Zwolle (uitgang Zwolle Zuid)– Vertrek per bus naar Hoonhorst —

10.10 Aankomst bij Informatiecentrum Duurzaam Hoonhorst

10.20 Welkom en introductie Duurzaam Hoonhorst (Timo Veen)

11.00 Excursie door Hoonhorst, met bezoek aan verschillende energieprojecten zoals Duurzaam hout BV, Dorpsverwarming, inzameling snoeihout als biobrandstof, projecten LED verlichting

12.15 Lunch (Zaal Kappers, Hoonhorst)

13.00 Bezoek aan ‘Groene opwekker’ Greenchoice (ovb)

14.00 — Vertrek naar Koekoekspolder —

14.45 Presentatie en discussie project ‘Aardwarmte Koekoekspolder’

16.00 — Vertrek naar station Zwolle —

Artikel delen: