Internetbankieren Rabobank plat door cyberaanval

De Rabobank kampt sinds maandagochtend met een grote storing. Hierdoor kan maar zeer beperkt gebruik worden gemaakt van het internetbankieren. Dat meldt een woordvoerder van de Rabobank maandag.

Naar de oorzaak van de storing wordt momenteel gezocht. Het heeft vermoedelijk met een aanval in de vorm van een DDOS te maken (Distributed Denial-of-Service).

Bij DDOS-aanvallen wordt een website volgestopt met andere nutteloze data. Hierdoor loopt het netwerk vast en wordt een website voor een gedeelte geblokkeerd. “Het probleem ligt echt bij het inloggen van internet- en mobielbankieren. Er is geen sprake van inbreuk op de gegevens van onze klanten. Klanten hoeven zich daar dus geen zorgen om te maken,” aldus een woordvoerder van de Rabobank.

Klanten die op de site op internetbankieren klikken, krijgen een wit scherm te zien. Wanneer het probleem is opgelost, is nog onbekend.

Eind februari had de Rabobank ook al last van hackers. De storing werd toen ook al veroorzaakt doordat onbekenden de site hadden overladen met grote hoeveelheden dataverkeer.(Bron Novum)

Artikel delen: