regio politie persberichten van dinsdag 3 mei

politielogoarm.jpg

Explosie gevolg van gaslek

Zwolle – De explosie in het pand aan de Melkmarkt, van dinsdag 26 april jl., is het gevolg geweest van een gaslek. Bij inschakeling van de verlichting in de kelder van het pand ontstond de explosie met de grote materiële schade aan het pand tot gevolg. Dit valt -voorlopig- op te maken uit de verklaring van het slachtoffer en het forensisch onderzoek dat maandagmiddag is uitgevoerd.

De 27-jarige Zwollenaar kon inmiddels gehoord worden. Voor verdere behandeling van zijn brandwonden dient hij nog in het ziekenhuis te blijven. Het 16-jarige slachtoffer uit Nijverdal, dat tijdens de explosie voorbij fietste, liep een beenwond op door een rondvliegend stuk metaal. Dat is uit haar been verwijderd. Ook met haar gaat het beter.

 

Bedreiger mogelijk zelf slachtoffer mishandeling

Kampen – Op Koninginnedag 30 april 2011 tussen 16.30 en 17.00 werd een 19-jarige man uit Appelscha aangehouden, omdat hij omstanders met een mes zou bedreigen. Uit onderzoek is gebleken dat hier een vechtpartij aan vooraf is gegaan, waarbij de aangehouden bedreiger door meerdere jongens is geslagen. Daarna trok het slachtoffer een mes, waarop de jongens wegstoven. Een van hen belandde daarbij in het water. Om meer duidelijkheid te krijgen over dit incident, is de politie op zoek naar getuigen. Was u die middag in het plantsoen of beschikt u anderszins over informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek, neemt u dan contact op met de politie in Kampen via 0900-8844. Anoniem melden kan via Bel M., Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Eerder verschenen persbericht:

Man met mes aangehouden voor bedreiging

Kampen – Op de Broedersingel in Kampen werd zaterdagmiddag 30 april een 19-jarige man uit Appelscha aangehouden voor bedreiging. Bij de politie was een melding over de man binnengekomen, omdat hij zwaaiend met een mes in het plantsoen voorbijgangers zou bedreigen. De man had inderdaad een mes bij zich. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten en tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak bij sportcomplex

Vollenhove – Op zondag 1 mei rond 18.30 uur, werd ontdekt, dat er was ingebroken in het sportcomplex gevestigd aan de Flevoweg. Via een deur wist men in het gebouw te komen. Meerdere ruimtes zijn doorzocht. Uit automaten werd het aanwezige geld weggenomen. Daarnaast is een videocamera weggenomen. De technische recherche deed het onderzoek en heeft hiervan proces-verbaal opgemaakt. Naar de inbraak wordt een onderzoek ingesteld.

Diefstal uit en vernieling van auto

Steenwijk – Een 35-jarige inwoonster uit Steenwijk heeft op dinsdag 26 april aangifte gedaan van diefstal en vernieling. Uit haar geparkeerde personenauto aan de Oostercluft, zijn de TomTom en een portemonnee weggenomen. In de portemonnee zaten de gebruikelijke pasjes en een rijbewijs. Daarnaast is van haar auto de rechterachterband vernield. De geschatte schade bedraagt €100,-.

Vrouw pleegt lokaalvredebreuk

Zwolle – Op maandagochtend 2 mei is een 55-jarige vrouw uit Zwolle in een winkel aan de Assendorperstraat aangehouden voor lokaalvredebreuk. De vrouw, die voor de betreffende winkel al eerder een winkelverbod had gekregen, bezocht toch die winkel. Hierop is zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt tegen haar.

Lood weggeknipt bij pand

Zwolle – In de periode tussen 22 april en 27 april is er bij een pand aan de Deventerstraatweg bij alle ramen het lood weggeknipt. In totaal gaat het om een lengte van bijna 130 meter. Er is aangifte gedaan van diefstal. De politie heeft een onderzoek ingesteld en roept mogelijke getuigen op zich te melden via 0900-8844 en te vragen naar team Zwolle-Centrum/Zuid. Heeft u in de genoemde periode iets opvallends gezien hebben wat te maken kan hebben met deze diefstal neem dan contact op met de politie.

Man aangehouden voor heling cq diefstal scooter

Zwolle – Op maandagavond 2 mei is aan de Borneostraat een 19-jarige Zwollenaar aangehouden voor heling cq diefstal van een scooter. De scooter was op 29 april gestolen, maar de oorspronkelijke eigenaar trof de scooter op 2 mei aan waarop hij de politie informeerde. De politie kon even later een 19-jarige Zwollenaar aanhouden voor heling cq diefstal. Deze 19-jarige man is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten.

Politie zoekt jongens die mishandelde vrouw opvingen

Deventer – De politie is op zoek naar twee jongemannen die op zaterdag 23 april rond 05.00 uur op de Brink een 49-jarige vrouw uit Deventer hebben opgevangen en begeleid naar het politiebureau aan de Keizerstraat. De vrouw was gevlucht, nadat zij door een onbekende man was mishandeld. In het belang van het onderzoek wil de politie graag in contact komen met de twee jongens. Hen wordt verzocht zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Onder invloed zonder rijbewijs

Deventer – Dinsdagmorgenvroeg 3 mei is een 17-jarige automobilist uit Epse aangehouden voor rijden ondervloed. Bij een controle op de Grote Ratelaar bleek dat de jongen teveel alcohol gedronken had en dat hij daarnaast geen rijbewijs kon hebben ivm zijn leeftijd. In het politiebureau blies hij 395 ug/l. De auto bleek van zijn ouders te zijn. Zijn moeder kwam de aangehouden zoon en auto van het politiebureau.

Aangehouden voor vernieling

Bathmen – Maandagmorgenvroeg 2 mei is een 19-jarige man uit Deventer aangehouden en ingesloten voor vernieling. Op de Wolterinkhofstraat brak hij een ruitenwisser af van een geparkeerde auto van een vrouw uit Raalte. Surveillerende politiemensen troffen de man onder verdachte omstandigheden bij de auto aan. Na verhoor werd hij in de loop van de dag in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen: