Regio Politie Persberichten van vrijdag 6 mei 2011

Aanrijding motorrijder met reebok

Heino – Op donderdagavond 5 mei vond een aanrijding plaats op de Berkendijk. Een 40-jarige motorrijder uit Deventer kwam met zijn motor in aanraking met een reebok. De motorrijder kwam ten val en raakte daarbij gewond aan zijn hand. De reebok raakte zodanig gewond dat deze terplaatse overleed. De motor raakte behoorlijk beschadigd en is afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval

Willemsoord (Steenwijkerland) – In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 mei raakte een 50-jarige vrouw uit Sneek gewond bij eenzijdig ongeval op de A32 ter hoogte van Wolvega/Steenwijk. Zij werd met klachten aan haar arm overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw zat samen met haar 56-jarige man in de auto in reed in een flauwe bocht naar rechts. De auto raakte het hectometerpaaltje en reed de rijbaan weer op. Vervolgens botste de auto tegen de middenvangrail en sloeg een keer over de kop. De auto kwam rechts in de berm tot stilstand. Het stel verklaarde iets te hebben geraakt waardoor de bestuurder de macht over het stuur verloor. Vermoedelijk was dit een bumper. De politie onderzoekt het ongeval.(2011038466)

Diverse auto-inbraken

Genemuiden – Tussen woensdag 4 mei 17.00 uur en donderdag 5 mei 11.40 uur werden drie auto-inbraken gepleegd. Een navigatiesysteem en een geldbedrag werden weggenomen bij een inbraak op de Kabel. Bij een auto aan de Prikker werd bij een inbraak eveneens een navigatiesysteem weggenomen. Er werd geen braakschade geconstateerd. Een radio en navigatiesysteem werden weggenomen bij een auto-inbraak aan de Bergroede. Hierbij werd een achterruit ingeslagen om de goederen buit te maken.Van alle inbraken is aangifte gedaan. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat verband kan houden met deze inbraken wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Een onderzoek is ingesteld.

(2011038491 / 2011038543 / 2011038587)

Twee mannen aangehouden voor diefstal/heling

Witte Paarden (Steenwijkerland) – In de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 mei werden op de Steenwijkerweg een 28- en 29-jarige man uit Wolvega aangehouden en ingesloten voor diefstal/heling. Tijdens een surveillance zagen politiemedewerkers in Zuidveen een auto met een open achterklep en een manspersoon erbij. De politiemedewerkers vertrouwden de situatie niet en reden even later achter de auto aan en gaven de bestuurder in Witte Paarden een stopteken. Achterin de auto lag een trilplaat. De bestuurder verklaarde dat de trilplaat van de andere man was. Deze gaf vervolgens aan van niets te weten en dat de trilplaat net was opgehaald. Hierop werden de twee aangehouden. De politie onderzoekt de zaak. (2011038703)

Bevrijdingsfestival 2011 rustig verlopen

Zwolle – Het Bevrijdingsfestival op 5 mei 2011 is volgens de organisatie van het Overijssels Bevrijdingsfestival, het gemeentebestuur, de politie, de brandweer en de geneeskundige diensten goed verlopen. De sfeer was goed in zowel de binnenstad als op het festivalterrein. Er zijn geen exacte cijfers bekend, maar er waren minder bezoekers dan vorig jaar. Het festivalterrein en het Rode Torenplein zijn wel goed bezocht. Tijdens één van de optredens op het hoofdpodium werden festivalgangers uit voorzorg verzocht naar de binnenstad te gaan om te voorkomen dat er teveel druk zou ontstaan op het veld. Het bleef de hele dag gezellig druk.

Enkele cijfers

90 festivalbezoekers brachten een bezoek aan EHBO posten. Er zijn acht bezoekers voor behandeling doorgestuurd naar het ziekenhuis. Daarbij ging het voor een groot deel om het drinken van teveel alcohol. De Nederlandse Spoorwegen heeft extra treincapaciteit ingezet.

Onder invloed

Zwolle – Donderdagavond 5 mei is een 36-jarige snorfietser uit Zwolle aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle op de Twistvlietbrug bleek dat hij teveel gedronken had. In het politiebureau blies hij 285 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011038660)

Aangehouden voor baldadigheid

Zwolle – Donderdagavond 5 mei is een 26-jarige man uit Raalte aangehouden voor baldadigheid. Op het feestterrein aan de Wethouder Alferinkweg was hij in een reclamebord geklommen en weigerde daar, op vordering van de bewakingsdienst, naar beneden te komen. Na zijn verhoor werd hij in de loop van de nacht in vrijheid gesteld. (2011038684 )

Aangehouden voor belediging

Zwolle – Een 27-jarige man uit Wezep is vrijdagmorgenvroeg 6 mei aangehouden voor belediging. In de Voorstraat vond hij het nodig om een surveillerende politiemedewerker te beledigen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt,. (2011038688)

Zwolle – Voor belediging van op de Voorstraat surveillerende politiemensen werd vrijdagmorgenvroeg 6 mei een 17-jarige meisje uit Zwolle aangehouden en in afwachting van haar verhoor ingesloten. Ook eerder in de nacht/ voorgaande avond had zij zich al beledigend uitgelaten naar politiemensen. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.(2011038726)

Gewond na schermutseling bij horecagelegenheid

Zwolle – Een 25-jarige Zwollenaar is donderdagavond 5 mei met een hoofdwond en buiten bewustzijn -per ambulance- naar het ziekenhuis gebracht. Hij was op de grond gevallen na een duw van een medewerker van een horecabedrijf aan de Voorstraat. Daar was hij er uit gezet omdat hij zich had misdragen. Dat leidde op straat tot woordelijke bedreiging en een handgemeen. Naar de toedracht van dit voorval wordt een nader onderzoek ingesteld. (2011038690)

Aangehouden voor mishandeling

Zwolle – Vrijdagmorgenvroeg 6 mei zijn twee mannen uit Zwolle (41 en 46) aangehouden voor mishandeling. Op de Vechtstraat sloegen zij een 18-jarige Zwollenaar die kort daarvoor, door het busje waarin het aangehouden tweetal zat, ‘gesneden’ zou zijn. Ook een 17-jarig meisje uit Zwolle, dat met het slachtoffer meefietste, was hierbij betrokken. Het tweetal sloeg uit reactie op het busje waarop de mannen uitstapten en de Zwollenaar sloegen. Na verhoor zijn beide aangehouden Zwollenaren in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011038696)

Zwolle – Op de Sassenstraat werd later in de nacht een 23-jarige Zwollenaar aangehouden. Hij had een 20-jarige plaatsgenoot bij het passeren plotseling om de nek gepakt en hem naar de grond gewerkt. Daarbij had hij hem in een wurggreep gehouden waardoor het slachtoffer, dat zijn belager niet kende, enige tijd buiten bewustzijn raakte. Tegen de aangehouden man wordt proces-verbaal opgemaakt.(2011038717)

Zwolle – Een 20-jarige Zwollenaar werd vrijdagmorgenvroeg 6 mei op de Melkmarkt diverse keren op zijn hoofd geslagen door een 19-jarig plaatsgenoot. De 19-jarige werd aangehouden. Het slachtoffer ging verhaal halen nadat de man een ballon had afgepakt. Tegen de aangehouden man wordt proces-verbaal opgemaakt.(2011038720)

Aangehouden voor dronkenschap

Zwolle – Op de veemarkt is donderdagvond 5 mei een 49-jarige Zwollenaar aangehouden voor openbare dronkenschap. Bij zijn overbrenging naar het politiebureau gedroeg de man zich vervelend en beledigend in de richting van politiemensen. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt (2011038647)

Aangehouden voor weigering vertrek

Zwolle – Vrijdagmorgenvroeg 6 mei is een 18-jarige Zwollenaar aangehouden. Op de Thorbeckegracht bemoeide de hij zich met een politieoptreden en weigerde hij op vordering van de politie te vertrekken. Daarna greep hij een politiemedewerker bij de schouder. De man werd in afwachting van zijn verhoor ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011038652)

Aangehouden voor diefstal

Zwolle – Op de Wethouder Alferinkstraat zijn donderdagavond 5 mei twee 19-jarige mannen uit Hardenberg aangehouden voor diefstal van een vlag van het feestterrein van het Bevrijdingsfestival. Na hun verhoor werd het tweetal in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (o.a.2011038680)

Inbraak in kantoorpand

Deventer – Op vrijdag 5 mei rond 05.26 uur heeft er een inbraak plaats gevonden in een kantoor aan de Karel de Grotelaan. De toegang tot het pand werd verkregen door het slot van een buitendeur met grof geweld te forceren. Het gehele pand werd doorzocht. Zowel de deuren en de aanwezige bureaukasten werden opengebroken. Het is nog niet bekend welke goederen zijn weggenomen. De technische recherche doet onderzoek. (2011038476)

Diefstal van zitmaaiers

Bathmen – Op donderdag 5 mei werd een zitmaaier ontvreemd uit een schuur aan de Leemkuilsweg. De schuur werd met grof geweld opengebroken. Ook bij een bewoner van de Hessenweg in Holten werd een zitmaaier ontvreemd. De geschatte waarde van de ontvreemde zitmaaiers is onbekend. Naar de diefstallen wordt een onderzoek ingesteld. (2011038499)

Ontmanteling hennepplantage

Deventer – Tegen een 35-jarige inwoner uit Deventer wordt proces-verbaal opgemaakt voor het bezit van een hennepplantage. Op 5 mei werd in zijn woning aan het Centrum, 154 hennepplanten aangetroffen. De plantage werd ontmanteld en in beslag genomen zijn: assimilatielampen, koolstoffilters, tijdschakelaars, voorschakelapparatuur, een dompelpomp en ventilatoren. (2011038529)

Afval verbranding

Raalte – Tegen een 81-jarige inwoner uit Raalte werd op 5 mei proces-verbaal opgemaakt voor het verbranden van afval zonder vergunning van de gemeente. De verdachte verbrandde het afval in zijn boomgaard nabij de Hagenweg. (2011038616) (2011038678)

Artikel delen: