Regio Politie Persberichten van zaterdag 7 mei 2011

Aangehouden voor winkeldiefstal

Ommen – Een 13-jarige jongen uit Emmen is vrijdagmiddag 6 mei door winkelpersoneel aangehouden voor diefstal. In een winkel aan de Markt nam hij een speelgoedbeer weg, zonder die aan de kassa af te reken. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. Via Halt wordt een passende strafafdoening geregeld. (2011038931)

Onder invloed GHB

Kampen – Een 25-jarige vrouw uit Kampen is vrijdagmiddag 7 mei voor haar eigen veiligheid ter observatie en ‘ontnuchtering’ ingesloten in het politiebureau. Op de Vispoort was zij onwel geraakt en diverse keren gevallen. Zij was in het bezit van GHB en gaf aan dat ook gebruikt te gebruikt te hebben. Tegen haar wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt. (2011038926)

Aangehouden voor bedreiging

Steenwijk – Vrijdagmiddag 7 mei is in de Voetelinkstraat een 33-jarige Steenwijker aangehouden voor bedreiging. Hij bedreigde zijn ex-vriendin elders in de stad met de dood. Hij werd ingesloten. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt. 2011038984

Baldadigheid

Wanneperveen – Zes jongens uit Staphorst (15,16) zijn bekeurd voor baldadigheid. Bij een horecagelegenheid aan de Beulakerweg beschadigden zij, zaterdagmorgenvroeg 7 mei, lampjes van een kabelverlichting en gooiden een bloembak om. De jongens waren onder invloed van alcohol. De schade wordt door hen met de benadeelde geregeld. 2011039039

Aangehouden voor brandstichting

Zwolle – In het park achter de Luteynmarke zijn zaterdagavondlaat 6 mei vier jongens uit Zwolle (15, 16) aangehouden en ingesloten voor brandstichting, diefstal en vernieling. In de bosschages van het park hadden zij een volle papiercontainer in brand gestoken dat, gelet op ‘code rood’, de nodige extra risico’s met zich meebracht. De container hadden zij op weg naar het park meegenomen. De brandweer heeft de plaats van de brand grondig nageblust om verdere brand te voorkomen. De ouders van de jongens zijn geïnformeerd. Tegen het viertal wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt. (2011039022)

Aangehouden voor harddrugbezit

Zwolle – Op de Rembrandtlaan is zaterdagmorgenvroeg 7 mei een 19-jarige Zwollenaar aangehouden voor harddrugbezit. Bij controle werden in zijn kleding 9 bolletjes cocaïne aangetroffen. Hij werd ingesloten. Tegen hem wordt een nader onderzoek in gesteld en proces-verbaal opgemaakt. (2011039072)

 Aangehouden voor mishandeling

Deventer – Een 47-jarige bewoner van de Charles Rochussenstraat is vrijdagmiddag 6 mei aangehouden voor mishandeling. Hij had zijn buurvrouw een klap gegeven omdat zij niet met hem wilde praten over een eerder ‘grensgeschil’ die dag mbt het onderlinge tuinonderhoud. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011038970)

Aangehouden voor belediging’

Deventer – Een 16-jarige jongen uit Apeldoorn is vrijdagavond 6 mei aangehouden voor belediging. Hij beledigde op de Brinkgreverweg politiemensen die toezicht hielden ivm de voetbalwedstrijd G.A. Eagles – AGOVV. Na verhoor werd de jongen in de loop van de avond in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011038979)

Onder invloed

Deventer – Een 49-jarige snorfietser uit Deventer is zaterdagmorgenvroeg 7 mei aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle op de Nico Bolkesteinlaan bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. In het politiebureau bles hij 430 ug/l/. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011039026)

Inbraken in bedrijfswagens

Salland – De afgelopen dagen is ingebroken in twee geparkeerde bedrijfswagens in de Dumbarstraat in Raalte en op de Cingel in Heino. Daarbij werden o.a. een boormachine, een stofzuiger en elektrisch gereedschap gestolen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat verband kan houden met deze inbraken wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000. Naar de diefstallen wordt een nader onderzoek ingesteld. (o.a. 2011038756)

Gewond bij eenzijdig verkeersongeval

Heeten – Op de Heetenseweg is zaterdagavond 6 mei een 58-jarige motorrijder uit Raakte gewond geraakt. Hij werd met o.a. een gebroken arm per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Waarschijnlijk is hij bij een remmanouvre in een bocht onderuit gegaan en tegen een reclamebord en twee bomen gebotst. Naar de toedracht van het ongeval wordt een nader onderzoek in gesteld. (2011038994)

Artikel delen: