Regio Politie Persberichten van zondag 8 mei 2011

Aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Zaterdagmiddag 7 mei is een 20-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden voor winkeldiefstal. Uit een supermarkt aan de Bisschop Willebrandlaan nam zij voor ruim 80 euro aan levensmiddelen, DVD’s en kleding weg, zonder die aan de kassa af te rekenen. Na verhoor werd de vrouw in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijzen ingenomen na teveel alcohol

Kampen – Zaterdagavond 8 mei is het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige, voor rijden onder invloed aangehouden, snorfietser uit Kampen. Op de Flevoweg negeerde hij een rood verkeerslicht en bij controle daarna bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Zijn blaastest in het politiebureau scoorde 860 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011039203)

 Kampen – Ook van een 46-jarige snorfietser uit Kampen werd later op de avond het rijbewijs ingevorderd. Zijn score kwam uit op 970 ug/l. Op de Cellesbroeksweg was hij met zijn snorfiets gevallen. Ook hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. (2011039211)

 Aangehouden voor zware mishandeling

Kampen –  Twee mannen uit Kampen (28 en 29) zijn  zondagmorgenvroeg 8 mei aangehouden voor zware mishandeling. Daarbij raakte een 19-jarige Kampenaar zwaar gewond. De twee waren betrokken bij een schermutseling in een horecagelegenheid aan de Oudestraat, waarbij het slachtoffer een bierglas in zijn gezicht geslagen kreeg. Dat liep daarbij ernstige snijwonden in zijn gezicht op en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Het tweetal is ingesloten. Naar de vechtpartij wordt een nader onderzoek ingesteld. (2011039288)

 Aangehouden voor mishandeling

Kampen – In de Voorstraat is zondagmorgen een 18-jarige Zwollenaar aangehouden voor mishandeling. Hij zou zonder aanleiding een passerende 23-jarige man uit IJsselmuiden in de rug hebben getrapt. De man werd in afwachting van zijn verhoor ingesloten. Naar de mishandeling wordt een onderzoek ingesteld. Tegen de Zwollenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011039365)

Aangehouden voor dronkenschap

Zwolle – Een 18-jarige Zwollenaar is zaterdagavond 7 mei aangehouden voor openbare dronkenschap. Op de Palestrianalaan viel hij op straat andere mensen lastig. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011039206)

 Onder invloed

Scheerwolde – Een 19-jarige automobilist uit Giethoorn is zondagmorgenvroeg 8 mei aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle op de Hesselingendijk bleek dat hij teveel gedronken had. In het politiebureau blies hij 225 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. (2011039250)

 Bekeurd voor bezit drank

Steenwijk – Tijdens gerichte controles in het park Ramswoerthe is zondagmorgen 8 mei een 17-jarige Steenwijker bekeurd. Hij had een geopende fles sterke drank bij zich. (2011039256)

 Poging diefstal uit tuincentrum

Getuigenoproep

Tuk – Bij een poging tot inbraak in een tuincentrum aan de Roomweg is zondagmorgen 8 mei,  tussen 04:00 en 04:30 uur, geprobeerd via het dak de winkel binnen te dringen. Daarbij is het alarm afgegaan waarna de dader(s) er vandoor ging(en). Mogelijk zijn er mensen die rond dat tijdstip, of in een eerder stadium iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze inbraak. Hen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Naar de inbraak wordt een onderzoek ingesteld. (2011039350)

 Aangehouden voor belediging

Zwolle – Op de Rijnlaan is zondagmorgenvroeg 8 mei een 20-jarige Zwollenaar aangehouden voor belediging. Als bijrijder in een auto die gecontroleerd werd meende hij de nodige beledigende opmerkingen in de richting van politiemensen te moeten maken. In afwachting van zijn verhoor werd hij ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011039319)

 

Gewond bij eenzijdig ongeval

Dedemsvaart – Een 67-jarige bromfietser uit Wolvega raakte zaterdagmiddag 7 mei gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Langewijk. Hij zag een opstaande wegmarkering (stoeprand) over het hoofd, botste hier tegen aan, en sloeg over de kop. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Naar de toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld. 2011039158

 Gewonden bij verkeersongeval

Schuinesloot – Bij een frontale aanrijding op de Hoogeveenseweg zijn zaterdagavond 7 mei een 54-jarige man uit Hoogeveen en een 50-jarige man uit Middenmeer gewond geraakt. Beiden zijn met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Toedracht: De bestuurder uit Hoogeveen, die in de richting Slagharen reed, raakte met zijn auto door nog onbekende oorzaak aan het slingeren en  kwam daarbij op de weghelft van de man uit Middenmeer terecht. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd. Naar de toedracht van het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld. (2011039247)

 Aangehouden voor belediging

Hardenberg – Een 17-jarige Hardenberger is zondagmorgenvoeg 8 mei aangehouden voor belediging. Op de Jan Weitkamplaan beledigde hij politiemensen die met een alcoholcontrole bezig waren. In afwachting van zijn verhoor werd de jongen ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011039320)

 Rijbewijs ingevorderd na teveel drankgebruik

Hardenberg – Zondagmorgenvroeg 8 mei is het rijbewijs ingevorderd van een 18-jarige, voor rijden onder invloed aangehouden, bromscooterbestuurder uit Gramsbergen. Bij een controle op de Hoogenweg bleek dat hij teveel gedronken had. Dat werd bevestigd door zijn blaastest in het politiebureau met een score van 875 ug/l. De man kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011039332)

 Inbraak in winkel

Getuigenoproep 

Deventer – Zaterdagmorgenvroeg 7 mei is ingebroken in een winkel aan de Boxbergerweg. De inbrekers werden overlopen door de eigenaar van de zaak die thuiskwam. Het tweetal ging er met o.a. de kassalade vandoor in de richting van de Zwolseweg. Het gaat en een blanke jongen, blond kort haar, 170-175 cm, 17-20 jaar, beige trui; en een blanke jongen, zwart lang haar tot aan de nek, 175-180 cm, 17-20 jaar, zwarte trui. Hij had zijn mond afgedekt met een blauwe zakdoek. Ze waren in het bezit van een blauwe bomfiets. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze inbraak wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.Naar de inbraak wordt een onderzoek in gesteld. (2011039088)

 Dronkenschap

Deventer – Op de Kazernestraat is zaterdagmiddag 7 mei een 59-jarige man uit Emmen aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij kon nauwelijks op zijn benen staan en was agressief. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011039166)

 Aangehouden voor openlijke geweldpleging

Deventer – Op de Reggestraat zijn zaterdagavond 7 mei twee Deventenaren (18 en 44) aangehouden voor openlijke geweldpleging. Daarbij sloegen zij een 16 jarige buurjongen, die door het tweetal ook mogelijk nog met een mes achterna werd gezeten. Het slachtoffer kwam verhaal halen omdat zijn 11-jarige broertje daarvoor problemen had met het tweetal. De mannen zijn ingesloten. Tegen hen wordt een nader onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt. (2011039200)

 Onder invloed

Deventer – Een 49-jarige snorfietser uit Deventer is zaterdagmorgen 7 mei aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle op de Nico Bolkensteinlaan bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. In het politiebureau blies hij 430 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Die nacht werden er op die locatie nog 8 blaastests afgenomen. Alle tests: ‘negatief’ met dus een positieve uitkomst. (2011039026)

 Gewonden bij aanrijding

Marienheeem – Zondagmorgenvroeg 8 mei raakten twee mannen uit Wijhe (21) en Raalte (22) gewond bij een verkeersongeval op de Sluizenmoat. Beiden werden per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Ze waren met de auto waarin zij reden boven op een paaltje gereden. Onduidelijk is wat er is gebeurd. Hiernaar wordt een nader onderzoek ingesteld. (2011039375)

 

.

Artikel delen: