Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker

DALFSEN – Baarmoederhalskanker komt bij vrouwen van alle leeftijden voor, maar het meest bij vrouwen tussen de 30 en 60 jaar. Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker bij vrouwen geboren in 1966 Baarmoederhalskanker komt bij vrouwen van alle leeftijden voor, maar het meest bij vrouwen tussen de 30 en 60 jaar.

Daarom krijgen vrouwen uit deze leeftijdsgroep eens in de vijf jaar een uitnodiging om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Deze vorm van kanker kan door een eenvoudig onderzoek, het uitstrijkje, in een vroeg stadium worden ontdekt. Bij een vroege ontdekking en goede behandeling is genezing in bijna alle gevallen mogelijk. Deelname aan het onderzoek is gratis.

Bent u geboren in 1966?Alle vrouwen uit de regio Twente, IJssel- en Vechtstreek die in 1966 geboren zijn, hebben tussen 14 maart en 6 mei 2011 via de Bevolkingsonderzoek Oost of hun huisarts een oproep voor het bevolkingsonderzoek gekregen. Valt u in deze doelgroep en heeft u geen uitnodiging gehad? Neem dan na 6 mei contact op met uw eigen huisarts of Bevolkingsonderzoek Oost,

telefoon (053) 480 05 20 (maandag t/m donderdag van 8.30 tot 14.00 uur, vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur).

Meer informatie? Wilt u weten wanneer u een oproep kunt verwachten, wanneer u niet hoeft deel te nemen of wat u moet doen als u zwanger bent of borstvoeding geeft? Neem dan een kijkje op de website www.bevolkingsonderzoekoost.nl.

Artikel delen: