Geslaagde missie in Bulgarije voor Rik en Juliet van Dam

HOONHORST – De Hattemse acrosporter Rik van Selling verbleef van 28 april tot 2 mei in Bulgarije. Hij nam daar met zijn partner Juliet van Dam uit Hoonhorst, namens WRZV/Landstede Sportacrobatiek Zwolle, deel aan een internationaal acrogymtoernooi. Dit toernooi wordt gezien als een belangrijk peilmoment voor dit talentvolle koppel, omdat het team hier kennis kan maken met de internationale concurrentie.

In totaal namen 8 gemengde paren in hun klasse deel aan het toernooi in Pravets, teams uit onder andere Engeland, Schotland, Frankrijk, Bulgarije en Moldavië.

Het toernooi bestond uit 3 onderdelen, waarbij gestreden werd om een plaats op het erepodium. Na de 3 onderdelen werd er een totaal klassement opgemaakt. Op het eerste onderdeel tempo wisten Rik en Juliet verrassend beslag te leggen op de eerste plek. Bij hun tweede optreden, de balansoefening, stonden ze aanvankelijk tweede. Echter door de aftrek van 1 volle punt door de jury, kelderde het team naar de 4 plaats. Voor de derde oefening mochten de teams zelf een keuze maken welke oefening ze wilden laten zien. Rik en Juliet kozen voor de tempo-oefening. Het was wederom een uitvoering op hoog niveau, maar net niet zo top als in de eerste ronde. Het leverde hen een tweede plaats op. Dit keer was het stuivertje wisselen met het team van Engeland, dat in de eerste ronde tweede werd. In het eindklassement eindigde het team van WRZV/Landstede Sportacrobatiek Zwolle op de tweede plaats. Een mooi resultaat voor dit team dat zich de komende maanden kan richten op het Nederlands Kampioenschap op 26 juni in Hellendoorn en de Europese Kampioenschappen eind oktober in Varna, Bulgarije.

In de Zwolse equipe nam nog een Hattemse acrosportster deel aan dit toernooi. Samantha Logtenberg, oud turnster van GVH, nam deel in een senioren damestrio. Ook dit team was zeer succesvol, met één eerste plaats en twee tweede plaatsen legde het team van Samantha beslag op de tweede plaats in het eindklassement.

Afgelopen weekend stonden de plaatsingswedstrijden 5 en 6 van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie op het programma. Deze wedstrijden werden gehouden in het Landstede Topsportcentrum en werd georganiseerd door WRZV/Landstede. Rik en Juliët wisten voor de derde maal de EK-limiet te halen, met weer een hogere score dan de vorige twee keren. Het zal ongetwijfeld de topsport entourage van de Landstede hal zijn geweest die ervoor zorgde dat de teams van de organiserende vereniging uitstekend presteerden. Er werd dit weekend maar liefst drie maal een EK-limiet behaald, t.w. het junior damespaar Veerle Dijksma en Maja ter Stege, het damespaar jeugd A Laura Zielman en Eva Baptist en het damestrio jeugd A Anouk v.d. Berg, Manon Kloosterboer en Maaike Fonteijn. (bron Veluweland.nl)

Artikel delen: