Regio Politie Persberichten van dinsdag 10 mei 2011

Automobilist gewond bij aanrijding

Dalfsen – Een 49-jarige automobilist uit Hardenberg raakte op maandagmiddag 9 mei gewond aan zijn hoofd bij een aanrijding op de Hessenweg. De man raakte door nog onbekende oorzaak met zijn auto de voor hem rijdende personenauto, bestuurd door een 23-jarige inwoner van Zuidlaren. Deze bleef bij de aanrijding ongedeerd. De man uit Hardenberg werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Fietsster gewond bij aanrijding met personenauto

Kampen – Een 24-jarige inwoonster van Kampen raakte op maandagochtend 9 mei gewond bij een aanrijding op de rotonde op de Kalmoessingel. De vrouw fietste over de rotonde maar werd over het hoofd gezien door een naderende personenauto, bestuurd door een 22-jarige plaatsgenote. De fietsster kwam hierdoor ten val en werd met beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. (2011039534)

Man aangehouden voor huiselijk geweld

Kampen – Een 28-jarige inwoner van Kampen werd op maandagmorgen 9 mei aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt er van verdacht vernielingen te hebben gepleegd in de woning van zijn 36-jarige partner. Daarnaast wordt de man er van verdacht haar te hebben mishandeld. De man werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (2011039865)

Te snel in onverzekerde auto

IJsselmuiden – Een 44-jarige automobilist uit IJsselmuiden werd op maandagmiddag 9 mei staande gehouden op de Koekoeksweg vanwege een snelheidsovertreding (snelheid onbekend). Hiervoor kreeg de man een proces-verbaal opgemaakt. Toen bij controle bleek dat zijn auto niet verzekerd was, werd deze tijdelijk achter het bureau gestald. De man krijgt 14 dagen de tijd om aan te tonen dat de auto weer verzekerd is. (2011039901)

Man aangehouden na overlast

Kampen – Op de Zenegroen werd op maandagavond 9 mei een 48-jarige inwoner van Kampen aangehouden. De man zorgde voor veel overlast door tegen schuttingen te trappen. Toen de ter plaatse gekomen politiemensen de man vorderden weg te gaan, weigerde hij. Hierop werd de man, die veel verzet pleegde, aangehouden. De man werd ingesloten op het bureau. Daar kreeg hij proces-verbaal opgemaakt. (2011039938)

Meisje aangehouden voor winkeldiefstal

Steenwijk – Een 13-jarige inwoonster van Havelte werd op maandagmiddag 9 mei aangehouden in een winkel aan de Oosterstraat voor winkeldiefstal. Het meisje een rokje weg te nemen zonder deze af te rekenen. Ze had het rokje onder haar kleding verstopt nadat ze de beveiliging uit het kledingstuk had verwijderd. Het meisje werd ingesloten op het bureau. Daar werden haar ouders ingelicht er werd proces-verbaal opgemaakt. (2011039894)

Gewond bij aanrijding

Zwolle – Bij een kop-staartbotsing op de Hasselterweg is maandagmiddag 9 mei een 31-jarige automobilist uit Kampen gewond geraakt. Hij werd door de brandweer uit zijn auto geknipt en per ambulance, met onbekend letsel, naar het ziekenhuis gebracht. Op het moment van aanrijding stond hij stil. Zijn auto werd van achterteren aangereden door een, kort daarvoor, achter zijn auto stilstaande auto. Deze auto was op zijn beurt weer aangereden door een auto, bestuurd door 19-jarige man uit Emmeloord. Die had niet gezien dat de auto’s voor hem stil stonden. Naar het ongeval wordt een onderzoek ingesteld. (2011039946)

Invallen privéclubs

Zwolle – In verband met een uitgebreid onderzoek naar mensenhandel zijn er maandagavond 9 mei invallen geweest in twee privéclubs in het centrum van de stad. Daarbij waren tientallen politiemensen betrokken. Omdat het een onderzoek van Politie Amsterdam-Amstelland betreft, wordt de woordvoering door dit korps gedaan (2011039880)

Fietsster gewond bij aanrijding met personenauto

Balkbrug – Een 14-jarige inwoonster van Balkbrug raakte op maandagavond 9 mei gewond bij een aanrijding op de kruising Meppelerweg/Coevorderweg. Het meisje fietste over de kruising maar werd over het hoofd gezien door een naderende personenauto, bestuurd door een 51-jarige plaatsgenote. De fietsster kwam hierdoor ten val en werd met pijn in haar rug per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2011039923)

Aangehouden voor belediging

Deventer – Een 25-jarige Deventenaar is maandagavond 9 mei aangehouden voor belediging. Bij een controle op de Schipbeekstraat bleek dat hij nog een geldboete had openstaan bij Justitie. Bij de afwikkeling van de verrekening daarvan maakte de man de nodige problemen en beledigde hij de politiemensen die deze zaak afhandelden. Na verhoor en verrekening van de geldboete werd hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2011039907)

Artikel delen: