regio politie Persberichten van woensdag 11 mei 2011

Huisverbod

Ommen – Een 34-jarige Ommenaar werd dinsdagavond 10 mei aangehouden in verband met huiselijk geweld. Hij zou zijn moeder mishandeld hebben en de huisraad hebben vernield. De man krijgt een huisverbod opgelegd en proces-verbaal wordt opgemaakt. Meer weten over het huisverbod? Klik hier.

Man aangehouden voor verboden wapenbezit

Kampen – Een 40-jarige man uit Kampen werd op dinsdag 10 mei aangehouden en ingesloten voor verboden wapenbezit. Een op een vuurwapen gelijkend voorwerp (luchtdrukwapen) en twee messen werden inbeslaggenomen. Een onderzoek is ingesteld. (2011040196)

Politie zoekt man met kinderen in onderzoek naar mishandeling

Kampen – De politie zoekt een specifieke getuige van de mishandeling in het plantsoen aan de Broedersingel, op Koninginnedag 30 april 2011. Het gaat om een man met twee kinderen die op het moment van de mishandeling op de plaats delict was. Tussen 16.30 en 17.00 uur vond daar de mishandeling van een 19-jarige man uit Appelscha plaats. Die zou daarna met een mes voorbijgangers hebben bedreigd. Die ‘voorbijgangers’ bleken echter bij de hieraan voorafgaande vechtpartij betrokken te zijn geweest. Deze getuige wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Het onderzoek naar de mishandeling wordt voortgezet. (2011036909)

Eerdere berichtgeving:

Bedreiger mogelijk zelf slachtoffer mishandeling

Kampen – Op Koninginnedag 30 april 2011 tussen 16.30 en 17.00 werd een 19-jarige man uit Appelscha aangehouden, omdat hij omstanders met een mes zou bedreigen. Uit onderzoek is gebleken dat hier een vechtpartij aan vooraf is gegaan, waarbij de aangehouden bedreiger door meerdere jongens is geslagen. Daarna trok het slachtoffer een mes, waarop de jongens wegstoven. Een van hen belandde daarbij in het water. Om meer duidelijkheid te krijgen over dit incident, is de politie op zoek naar getuigen. Was u die middag in het plantsoen of beschikt u over informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek, neemt u dan contact op met de politie in Kampen via 0900-8844. Anoniem melden kan via Bel M., Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Man met mes aangehouden voor bedreiging

Kampen – Op de Broedersingel in Kampen werd zaterdagmiddag 30 april een 19-jarige man uit Appelscha aangehouden voor bedreiging. Bij de politie was een melding over de man binnengekomen, omdat hij zwaaiend met een mes in het plantsoen voorbijgangers zou bedreigen. De man had inderdaad een mes bij zich. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten en tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt.

Snorfiets inbeslaggenomen

Zwolle – De politie heeft dinsdagmiddag 10 mei op de Koggelaan een snorfiets inbeslaggenomen van een 42-jarige Zwollenaar. De bestuurder werd staande gehouden omdat zijn kentekenplaat bedekt was met folie. Tijdens de controle bleek dat de remmen niet goed werkten, de snorfiets niet verzekerd was en dat de man niet beschikte over een rijbewijs. (2011040204)

Aanhoudingen voor overtreden Opiumwet

Zwolle – Een 21-jarige man uit IJsselmuiden en een 23-jarige man uit Kampen zijn dinsdagavond 10 mei aangehouden op de Lindestraat. Tijdens een controle ontdekten agenten in de auto van de twee mannen een plastic tas met gedroogde wiet aan. Ze zijn meegenomen naar het bureau en de wiet is inbeslaggenomen. (2011040291)

Aanhouding voor bedreiging

Zwolle – De politie heeft woensdagavond op de Dijkstraat een 35-jarige Zwollenaar aangehouden voor bedreiging. Volgens een 25-jarige man uit Kampen had de verdachte zijn vriendin lastiggevallen. Toen de man uit Kampen vervolgens vertelde dat hij de politie ging bellen, zou de Zwollenaar hem hebben bedreigd. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2011040294)

Inbraak bij bedrijf

Hardenberg – Dinsdagavond 10 mei werd de politie gealarmeerd in verband met het afgaan van een inbraakalarm bij een bedrijf aan Kruiwiel. Agenten gingen onmiddellijk ter plaatse en constateerden dat er een deur was geforceerd. In het pand werd niemand meer aangetroffen. Het is onbekend wat en of er iets werd weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2011040324)

Aanrijding tussen snorfiets en auto

Deventer – Bij een aanrijding op de Margijnenenk dinsdagochtend 10 mei liep een 18-jarige snorfietsster uit Deventer letsel op. Zij was over het hoofd gezien door een 20-jarige automobiliste uit Deventer die na benzine te hebben getankt de weg op wilde rijden. De snorfietsster kon na behandeling in het ziekenhuis huiswaarts keren. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2011040022)

Winkeldiefstal

Deventer – Op de Snipperlingsdijk werd dinsdag 10 mei een 17-jarige jongen uit Deventer aangehouden voor diefstal. Hij had eerder die dag enkele blikjes drank gestolen in een supermarkt op het Boreelplein. Dit werd opgemerkt door een medewerker, die hem probeerde tegen te houden. De jongen wist echter te ontkomen, maar kon op basis van een duidelijk signalement al snel worden getraceerd. Hij werd voor nader verhoor overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een bekeuring voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. De supermarkt heeft hem voor de periode van een jaar een winkelverbod opgelegd. (2011040165)

Diefstallen uit auto’s

Raalte – Op dinsdag 10 mei werd er aangifte gedaan van inbraak in een bestelauto, die geparkeerd stond aan de Burgemeester Zuidwijklaan. De dader(s) nam(en) vrijdag 6 mei tussen 06.00 uur en 16.30 uur diverse gereedschappen weg uit de auto.

Olst – Tussen maandag 9 mei 20.00 uur en dinsdag 10 mei 08.00 uur werd aan de Jan Hooglandstraat de brandstoftank van een bestelauto lek gestoken en de brandstof afgetapt. Hiervan werd aangifte gedaan. Wijhe – Aan de Marktstraat werd in de nacht van 9 op 10 mei ingebroken in een auto. Daarbij werd een ingebouwde navigatie werd weggenomen. Buurtonderzoek wees uit dat bewoners omstreeks 03.30 uur een alarm hadden gehoord en twee jongens zagen wegrennen in de richting van de Nahuijsstraat.De politie is een onderzoek gestart naar de auto-inbraken. Dat onderzoek zal uit moeten wijzen of de zaken iets met elkaar te maken hebben. Getuigen wordt verzocht zich te melden via 0900-8844 (vraag naar team Salland).(2011040017 / 2011040105 / 2011040273)

Artikel delen: