Gemeente Dalfsen van Code Oranje naar Code Geel

Gevaar voor natuurbrand blijft

DALFSEN – Door de recente buien en de prognose voor de komende dagen gaat de brandweer in Twente en IJsselland vanaf donderdag 12 mei 08.00 uur over van Code Oranje naar Code Geel. Hiermee is het gevaar voor natuurbranden niet geweken:

Code Geel staat nog steeds voor verhoogd gevaar. Het is ook nog steeds dermate droog dat de natuurgebieden extra brandgevaar lopen. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer met extra materieel en personeel uit.

 

Sinds 21 april jl. gold Code Oranje in IJsselland. Daarmee was er ruim drie weken

sprake van groot gevaar en werd geadviseerd om geen open vuur te stoken. Met een door de gemeente af gegeven ontheffing kan bij Code Geel weer gebruik worden gemaakt van ontheffingen tot het verbranden van takken, landbouwafval en dergelijke.

In natuurgebieden in Overijssel staan meetstations die behalve meteorologische gegevens ook de droogte aangeven. Op basis van de metingen wordt bepaald hoe groot het brandgevaar is in de natuur. Op de site www.natuurbrandgevaar.nl staat de actuele stand van droogte in Overijssel. Code Geel duurt net zo lang tot de mededeling van de brandweer in IJsselland dat ook deze code is opgeheven.

Bron: Nieuwsbank.nl

Artikel delen: