Wendy Schrijver speelde een ijzersterke wedstrijd

wendymei2011.jpg

Aan deze wedstrijd doet Wendy aan mee. Komende weekend in Rotterdam. Misschien iets voor Dalfsen net? Zeker iets voor Dalfsennet, zeker als de rest van de pers het laat afweten. Samen met Frans en Geertje zullen we ons uiterste best doen haar aan te moedigen ter plekke.

DALFSEN – Nederlandse Tafeltennisbond: Oranje SB-selectie ook in landentoernooi Slovenië succesvol 8-5-2011 Bij de landenwedstrijden van de Sloveense Open voor sporters met beperking hebben Wendy Schrijver (geboren in Dalfsen)en Kelly van Zon goud gewonnen (klasse 6/7). Voor de Nederlandse heren (klasse 9) was het brons weggelegd in Lasko.

 De Nederlandse dames eindigden in dezelfde klasse knap als vierde. Vanaf vrijdag zijn al deze toppers te bewonderen in Rotterdam bij het Dutch Open voor sporters met beperking. In de landenwedstrijd dames klasse 6/7 speelden Kelly van Zon en Wendy Schrijver hun eerste wedstrijd tegen de Frans – Koreaanse combinatie. Wendy en Kelly wonnen hun -0 singel wedstrijden en aansluitend het dubbel (3-0). In de tweede poule wedstrijd traden de Nederlandse dames aan tegen Rusland. Wendy Schrijver speelde een ijzersterke wedstrijd tegen Yulia Ovsynnikova en won met 3-2. Kelly van Zon won relatief eenvoudig van Raisa Chebanika. Het dubbel werd aansluitend moeizaam gewonnen met 3-2 waardoor Nederland de winst binnenhaalde. De laatste poule wedstrijd tegen de Ukraine / Roemeense combinatie leverde een eenvoudige 3-0 zege op. In de halve finale speelde Wendy Schrijver een goede wedstrijd tegen Kubra Ocsoy uit Turkije, maar verloor nipt met 3-2. Kelly van Zon trok de stand gelijk tegen Giselle Munoz uit Argentinië. In het dubbel werd de aanval van Ocsoy goed ontregeld en de passiviteit van Munoz benut. Kelly van Zon won de 1^e set van Kubra Ocsoy. In de tweede set haperde de backhand aanval even, maar in de resterende sets kon de Turkse het tempo van Kelly van Zon niet bijhouden. Nederland won met 3-1. In de finale trad Nederland wederom aan tegen Rusland die in halve finale met 3-2 van Ukraine had gewonnen.

Wendy Schrijver speelde haar eerste wedstrijd tegen Yulia Ovsynnikova. De Russische was op revanche uit, maar moest wederom haar meerdere erkennen. In de beslissende vijfde set was het Wendy Schrijver die het spel dicteerde en de aanval van Ovsynnikova pareerde. Kelly van Zon won eenvoudig van Raisa Chebanika. In het dubbel werd het goede spel voortgezet, de eerste set werd gewonnen, maar daarna werd het spel van de Nederlandse meiden duidelijk minder. Het dubbel ging met 3-1 naar Rusland. Kelly van Zon begon matig aan haar wedstrijd en had moeite om het initiatief naar zich toe te trekken. Na een 2-1 achterstand herpakt Van Zon zich en haalt alsnog de overwinning binnen. De Nederlandse dames behaalden het goud! Wendy Schrijver

age 27, Zwolle, 25 January 1984

Club: Tafeltennis Zwolle, Class: 7, World ranking (April

2011): 7, Major achievements: Silver in World Championships

Team Event (2010), Fourth in World Championship singles

(2010), Twice bronze in European Championships Team Event

(2007, 2009), Hungarian Open Singles Winner (2011)

Artikel delen: