FysioMobilae start nieuwe training voor en na bevalling

zwangerfit.jpg

Zwanger én fit? Het kan!

DALFSEN – Behalve dat een zwangerschap leuk kan zijn, vraagt dit heel wat van jou als vrouw.  Vermoeidheid en ander lichamelijk ongemak zoals bekkeninstabiliteit zijn veel gehoorde klachten. Volgens Lioe Kwee, Zwangerfit® docent en tevens (sport)fysiotherapeut bij FysioMobilae, kan er leed worden voorkomen door tijdens en vlak na de bevalling actief in beweging te blijven. Recent heeft zij bij Kontrast Sport en Welness, in Dalfsen een succesvolle eerste training afgerond.

Naar aanleiding van de enthousiaste reacties van deelnemers is besloten direct na de meivakantie met een nieuwe groep te starten.

Het is onomstotelijk vastgesteld: vrouwen die tijdens en na een zwangerschap actief in beweging blijven hebben relatief minder (snel) last van hun bekkenbodem en een aantal andere beruchte kwalen. Toch valt het veel vrouwen zwaar om lichamelijk actief te blijven. In je eentje is bewegen vaak minder motiverend. Bovendien is het maar de vraag wat je wel en niet meer mag doen.

 

Voor Lioe Kwee, waren dit belangrijke redenen om zich te bekwamen in Zwangerfit®, de training voor verantwoord bewegen tijdens en na de zwangerschap. Onder de deskundige leiding van haar rondde een eerste groep zwangere vrouwen recent de training af. De reacties waren onverdeeld positief. Lioe Kwee: ‘Actief bewegen in gelijk gestemd gezelschap werkt motiverend. Je zet jezelf er makkelijker toe om je lichaam verantwoord op de proef te stellen. Bovendien heeft de training ook een sociale functie: je deelt makkelijk ervaringen en geeft elkaar tips en advies.”

 

De 15 lessen waaruit de complete training bestaat (9 lessen voor de bevalling en 6 erna) bestaan uit een actief onderdeel waarin wordt gewerkt aan lichamelijke conditie en kracht. Daarnaast is er een theoretisch deel, waarin vrouwen worden voorbereid op die zo belangrijke gebeurtenis. Lioe Kwee is enthousiast over de combinatie: “We hebben gemerkt dat er ook altijd veel vragen zijn over de lichamelijke aspecten en consequenties van een bevalling. Daar kunnen we prima antwoord op geven en zo een deel van de onzekerheid wegnemen. We werken dus zowel aan de mentale als de lichamelijke conditie!”

 

Kijk voor meer informatie op http://www.zwangerfit-fysiomobilae.nl/ of bel met Lioe Kwee op 0529-434447  

Artikel delen: