Pelotonsoefening brandweer Ommen

OMMEN – Woensdag heeft de brandweer Ommen een grote pelotonsoefening gehouden waarbij een zeer grote brand werd nagebootst bij de sociale werkvoorziening Larcom in Ommen. Aan de oefening deden naast Ommen ook de BHV’ers van Larcom en de korpsen Hardenberg, Dedemsvaart, Bergentheim en Lemelerveld mee. Het grootwatertransport werd ingezet om alle voertuigen van voldoende bluswater te kunnen voorzien.

 

In enkele grote productiehallen van Larcom woedde een grote brand waarbij 16 gewonden waren gevallen. Om de oefening een levensecht karakter te geven werden ook LOTUS (acteurs) slachtoffers ingezet. Daarnaast werden er projectoren, vuurbakken met licht, lichtslangen, knetterkasten en rookmachines ingezet om de oefening een zo realistich mogelijk beeld mee te geven.

Uiteindelijk werden de gewonden gevonden in verschillende hallen en naar buiten gehaald en door de ambulance-medewerkers verder behandeld. Middels een grote inzet van zowel manschappen in het pand als bestrijding buiten het pand via de hoogwerker kon uitbreiding van de brand worden voorkomen. Na afloop kon worden gesproken van een goede en leerzame oefening waarbij de onderlinge samenwerking als positief werd ervaren. (bron brandweer Ommen)

Artikel delen: