Regio Politie Persberichten van zaterdag 14 mei 2011

Motorrijder gewond na aanrijding

Zwolle – Een 30-jarige motorrijder uit Zwolle is vrijdagavond 13 mei gewond geraakt nadat hij een 73-jarige automobilist uit Zwolle geen voorrang had gegeven op de kruising van de Tamarindelaan met de Boerendanserdijk. De automobilist kwam van rechts en werd door de motorrijder geraakt. De motorrijder liep door de aanrijding hoofdletsel op en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Aanhoudingen voor winkeldiefstal

Steenwijk – Medewerkers van een winkel aan de Oosterstraat hebben vrijdagmiddag 13 mei twee meisjes van 13 jaar aangehouden voor winkeldiefstal. De meisjes hadden kledingstukken aangetrokken en de beveiligingsmiddelen van de kleding verwijderd. Daarna wilden ze de winkel verlaten. De meisjes zijn meegenomen naar het politiebureau. Ze moesten de kleding betalen vanwege de veroorzaakte schade en er is proces-verbaal opgemaakt.

(2011041345)

Boetes voor baldadig gedrag

Genemuiden – Twee mannen van 18 en een jongen van 17 jaar uit Genemuiden hebben in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 mei een boete gekregen voor baldadigheid. De drie hadden tuinmeubilair uit verschillende tuinen en een aantal aanhangwagens op de Admiraal de Ruyterstraat neergezet. De meeste spullen en aanhangwagens zijn door de drie teruggebracht.

(2011041456)

Aanrijding met letsel

Zwolle – Een 55-jarige vrouw uit Hattem is vrijdagmorgen 13 mei gewond geraakt tijdens een aanrijding op de Willemsvaart. De vrouw wilde met haar fiets een vrachtwagen, die gelost werd, passeren. Ze fietste daarvoor over de stoep. Een 71-jarige automobilist uit Zwolle passeerde de vrachtwagen op hetzelfde moment. Toen de vrouw de weg weer op ging raakte ze met haar wiel de auto die net voorbij reed en kwam daardoor ten val. Daarbij liep ze een hoofdwond op en ze is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

(2011041218)

Aanhouding voor winkeldiefstal

Zwolle – Een medewerker van een winkel aan de Veemarkt heeft vrijdagmiddag 13 mei een 22-jarige vrouw uit Raalte aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw wilde de kassa passeren met meerdere levensmiddelen zonder deze af te rekenen. De vrouw is door de politie meegenomen naar het bureau en er is proces-verbaal opgemaakt.

(2011041330)

Ongeval met letsel

Zwolle – Vrijdagmiddag 13 mei raakten drie mensen gewond na een aanrijding op de Biesbosch. Een 64-jarige man uit Zwolle wilde op zijn fiets de kruising oversteken, maar zag nog op tijd dat de bestuurster van een scooter voorrang had. Hij stopte, maar de 16-jarige bestuurster uit Dalfsen was geschrokken en had geremd waardoor haar rem vermoedelijk was geblokkeerd. De scooter gleed door en raakte de fiets waardoor de man en de bestuurster en de bijrijdster van de scooter ten val kwamen. Ze raakten alle drie gewond. De man kon ter plekke aan zijn hoofdwond behandeld worden door ambulancepersoneel. De meisjes liepen letsel op aan hun arm, gezicht en knie en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

(2011041361)

 

Aanhouding voor verlaten plaats ongeval

Zwolle – De politie heeft in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 mei op de Oldeneelallee een 29-jarige vrouw uit Zwolle voor het verlaten van een plaats ongeval. De vrouw reed met schade aan haar auto rond. Toen ze staande werd gehouden verklaarde zij dat ze tegen een auto was aangereden, maar dat de bestuurder van de andere auto was doorgereden. Agenten troffen verderop de betreffende auto aan en deze bleek niet verplaatst te zijn. Er is proces-verbaal opgemaakt.

(2011041427)

Aanhouding voor mishandeling

Deventer – De politie heeft vrijdagavond 13 mei op de Vetkampstraat een 39-jarige man uit Deventer aangehouden voor mishandeling. De man zou een 44-jarige plaatsgenoot hebben geslagen. Er is een onderzoek ingesteld.

(2011041369)

Man aangehouden

Deventer – De politie heeft vrijdagavond 13 mei op de Henri Dunantlaan een 26-jarige man uit Deventer aangehouden nadat hij een steen naar politiemensen had gegooid. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

(2011041391)

Aanhoudingen voor rijden onder invloed

Deventer – Een 39-jarige vrouw uit Deventer is in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 mei op de Keizerstraat aangehouden voor rijden onder invloed. De automobiliste viel op door haar rijgedrag en bleek alcohol genuttigd te hebben. Ze blies 560 ug/l. Er is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg de vrouw een rijverbod van zes uur.

(2011041416)

Dezelfde nacht werd op de Bokkingshang een 44-jarige Zwollenaar aangehouden. De man bestuurde zijn auto onder invloed van alcohol en blies 415 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

(2011041423)

Een 23-jarige bestuurder van een snorfiets uit Deventer werd zaterdagmorgen 14 mei op de D G van de Keesselstraat aangehouden voor rijden onder invloed. Hij blies 255 ug/l en kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

(2011041457)

Man aangehouden voor mishandeling

Deventer – Een 23-jarige man uit Deventer is in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 mei op de Brink aangehouden voor de mishandeling van een 19-jarige plaatsgenoot. Er is een onderzoek ingesteld.

(2011041428)

Brand in bestelbussen

Deventer – In de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 mei ontstond rond 3.00 uur een brand in een bestelbus die geparkeerd stond aan het Smallepad. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek de brand te zijn overgeslagen naar een bestelbus die er naast stond. De bussen stonden geparkeerd naast een winkelpand en een woning. Gezien het mogelijke gevaar hebben agenten de sirenes van hun auto aangezet om omwonenden te alarmeren. De brandweer heeft de brand geblust. Het is onduidelijk wat de oorzaak is van de brand. Er wordt een onderzoek ingesteld. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

(2011041441)

Aanrijding met letsel

Raalte – Een meisje van vier jaar uit Raalte is vrijdagmiddag 13 mei gewond geraakt na een aanrijding op de Hartkampweg. Het meisje stak onverwachts de weg over terwijl daar een 38-jarige man uit Raalte in zijn auto reed. De man kon het meisje niet ontwijken. Ze raakte gewond aan haar hoofd, maar kon na controle het ziekenhuis weer verlaten.

(2011041257)

Boetes na gevaarlijk rijgedrag

Heeten – Een 63-jarige man uit Lochem heeft vrijdagavond 13 mei een aantal boetes gekregen nadat hij gevaarlijk rijgedrag vertoonde op de Heetense weg en de Holterweg. De bestuurder en inzittende van een videosurveillanceauto van Politie IJselland zagen dat de man meerdere keren gevaarlijk inhaalde, inhaalde op een weggedeelte met doorgetrokken streep en de maximum snelheid overtrad. Zodra het kon kreeg de man een stopteken. Er is proces-verbaal uitgeschreven voor de overtredingen en de man wordt aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG). Deze cursus duurt drie dagen en de cursisten moeten de cursus zelf betalen. Kijk voor meer informatie over de EMG op de site van het CBR.(2011041502)

Artikel delen: