De molen met de hoogste stelling staat in Hoonhorst.

molen29apr4.jpg

HOONHORST – Tijdens de nationale molendag 14 mei 2011 ontstond er een discussie, wie heeft nu de hoogste molen in de verre omgeving. Daarbij waren een aantal anwezigen die van mening waren dat de Vilsterense molen hoger was dan de molen van Fakkert in Hoonhorst. Ook op de site van het landgoed Vilsteren staat dat de stelling van de Vilsterense molen 12 meter hoogte meet, dus Hoonhorst heeft duidelijk verloren…..

 Onze stelling in Hoonhorst haalt volgens de bouwtekening net niet de 10 meter. De molenaars wilden zelfs zover gaan dat als het op 10 of 20 cm aankomt zij het molenterrein in Hoonhorst af willen graven. Hoonhorst verdient naast de mooiste, de nieuwste ook de hoogste molen was hun mening.

Om daarin duidelijkheid te krijgen vandaag op pad gegaan met een digtale hoogtemeter.

Ja en daarbij komen we tot de conclusie dat Hoonhorst wel de hoogste stelling heeft.

Op gemiddeld 1 meter van de muur, komen we bij Hoonhorst, nu op de puinverharding uit op een maximale hoogte van 10,25 meter. Dus op naar Vilsteren en helaas voor de Vilstenaren. Ik weet niet waar in Vilsteren mee wordt gemeten, maar ik kom uit op gemiddeld 10,10 meter. Dus de molen van Hoonhorst heeft met 15 cm een voorsprong. Als straks het straatwerk wordt aangelegd mogen we er maximaal 10 cm opbrengen om de hoogste molen te blijven.

Gemeente Dalfsen, zoek mooie dunne steentjes, bv oude waaltjes uit en we blijven de hoogste en mooiste molen van de gehele wijde omgeving en onze molenaars, laat de schop voorlopig maar even in de berging staan

Een land/hoogtemeter van de Stichting molen Fakkert

Artikel delen: