Ouderenkoren uit Heino en Lemelerveld naar Gorssel

flip1.jpg

                          

 – zangconcours op vrijdag 27 mei 2011 –

De ouderenkoren ‘Herfstklanken’ uit Lemelerveld en het Ouderenkoor ‘In de Maat’  uit Heino  gaan op vrijdag 27 mei weer naar Gorssel om deel te nemen aan het jaarlijkse ouderenzangconcours. Beide koren zingen in de C klasse ! Niveaubepalend is hierbij een verplicht werk. Daarnaast klinkt er een vrij nummer en een toegift!

flip2.jpg
Dirigent is Flip Jonkman uit Heino.

‘Herfstklanken’ kiest uit de lijst met verplichte werken een ‘Agnus Dei’ van G.F. Händel en ‘In de Maat’ heeft ‘Morning has broken’ in een bewerking van Peter Witteveen in studie.

In Gorssel begeleid Joan Jonkman zowel de Lemelervelders als de Heinoers aan de piano.

Beide koren treden ’s middags op!

Een ritje naar Gorssel is zeker aan te raden.

Ouderenkoor ‘Herfstklanken’ oefent iedere vrijdagmorgen vanaf 9.30 u. – 10.45 u. in de Mozaïek te Lemelerveld en Ouderenkoor ‘In de Maat’ is op de woensdagmorgen te vinden vanaf 10.15 u. tot 11.45 u. in de Herenbrink (voormalige Kapel) van Het Wooldhuis in Heino.

Nieuwe leden zijn altijd weer welkom.

Het seniorenkoor ‘Jubilate’ uit Vroomshoop behoort ook weer onder de deelnemers in Gorssel. Dit koor zal in Gorssel voor het laatst gedrigeerd worden door Flip Jonkman. Hij wordt in juni 65 en neemt rond die datum afscheid van maar liefst 4 koren.

Concours

Niet alleen het concours telt. Zo zong ‘Herfstklanken’ onder meer tijdens een viering in Lemele van de Gezamenlijke kerken te Lemelerveld op zondag 3 april.

Op dinsdagmiddag 5 april verzorgde ‘In de Maat’ enkele optredens voor het Ouderenwerk Broekland. En….’Herfstklanken’ trad onlangs nog op tijdens een middag voor de bewoners van de ‘Hulstkampen’ in Lemelerveld.

Ook zullen de ouderenkoren van Heino en Lemelerveld hun kunnen laten horen tijdens de 1e Open Muziekestafette Heino op zaterdag 1 oktober. Verder is ‘In de Maat’ gevraagd voor het Gezamenlijke Kerstconcert in de Hervormde Kerk te Heino. Een mooie uitdaging!

Zeer binnenkort en wel op vrijdagmiddag 10 juni komt ‘In de Maat’ een optreden verzorgen voor de bewoners van ‘Het Wooldhuis’ in Heino.

Er wordt dus behoorlijk aan de ‘weg getimmerd’! De ouderen? Zij zijn nog lang niet moe. Zingen is gezond!

Artikel delen: