Leo Elfers waarnemend burgemeester Oldenzaal

DALFSEN – OLDENZAAL -ZWOLLE -Leo Elfers (oud burgemeester van Dalfsen) is vandaag door Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld-Schouten benoemd tot waarnemend burgemeester van Oldenzaal. Hij begint morgen al met zijn werkzaamheden. De vacature van burgemeester in Oldenzaal is ontstaan door het vertrek per 11 mei van  burgemeester Backhuijs naar Nieuwegein.

Na overleg met de fractievoorzitters van de Oldenzaalse raad heeft CdK Ank Bijleveld besloten om voorlopig een waarnemend burgemeester te benoemen. In de tussentijd kan de gemeenteraad van Oldenzaal aan de slag met het maken van een profielschets voor de nieuwe burgemeester. Naar verwachting kan de raad eind september het profiel voor de nieuwe burgemeester vaststellen. Daarna zal de vacature worden opengesteld.

Naar verwachting wordt de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester in het voorjaar 2012 afgerond.

Carrière Leo Elfers

Burgemeester Elfers heeft een grote staat van dienst op bestuurlijk terrein. In 1978 werd hij gekozen in de gemeenteraad van Kampen, waar hij in 1982 werd benoemd tot wethouder. In 1985 werd hij burgemeester van Koudekerk aan de Rijn (Z-H), om vervolgens in 1990 burgemeester te worden van de toenmalige gemeente Dalfsen. Hij begeleidde het samengaan van Dalfsen met het toenmalige Nieuwleusen en werd aansluitend burgemeester van de fusiegemeente Dalfsen. In 2000 nam hij naast zijn functie in Dalfsen korte tijd het burgemeesterschap van Ommen waar. In 2010 legde hij deze functie na 20 jaar neer om aansluitend de burgemeesterfunctie in Steenwijkerland te gaan waarnemen. Aan die waarneming kwam begin dit jaar een einde door het aantreden van burgemeester Marja van der Tas.

Artikel delen: